Taxă de 3 lei pentru pentru cei care vizitează bolnavii de la spitalul Filantropia din Craiova

Conducerea spitalului a hotărât să introducă această taxă de intrare pentru a spori veniturile unităţii. Taxa de intrare a intrat în vigoare din luna februarie, informează oradestiri.ro.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 12:52
Taxă de 3 lei pentru pentru cei care vizitează bolnavii de la spitalul Filantropia din Craiova

Cei care doresc să viziteze bolnavii, în afara orelor de vizită, la Spitalului Municipal Filantropia din Craiova, trebuie să plătească taxa de 3 lei.

„Am luat această măsură pentru a mai contribui la sporirea contribuţiilor la veniturilor unităţii sanitare. Este criză şi, cum bine ştiţi se resimte foarte mult şi în sănătate. Ştiu că această decizie au mai luat-o şi alte spitale din ţară”, a precizat, George Bogdan Ungureanu, directorul Spitalului Municipal Filantropia din Craiova.

Pe lângă această măsură adoptată de conducere, pacienţii trebuie să plătească 30% din valoarea unui examen  tomografic şi rezonanță magnetică, iar cei care se internează peste numărul de contract CAS trebuie să plătească suma de 10 lei cazarea şi 5 lei masa pe zi.

Pe lângă taxa de 3 lei pe persoană, cei care parchează autoturismul în curtea instituţiei mai trebuie să achite şi suma de 5 lei.