Taxa de poluare pentru centrale, lovitură grea pentru milioane de români. Ce spune ANRE

ANRE publică o reacție după afirmațiile făcute de directorul instituției, Viorel Alicuș, care a invocat o creştere importantă a numărului de centrale individuale, ceea ce ar fi dus la o creştere a poluării şi a invocat posibilitatea introducerii unei taxe de mediu pentru posesorii de centrale individuale.

24 iul. 2019, 06:11
Taxa de poluare pentru centrale, lovitură grea pentru milioane de români. Ce spune ANRE

„Ca urmare a declarațiilor făcute de domnul director general Viorel Alicuș în cadrul lucrărilor Comisiei pentru Industrii și Servicii a Camerei Deputaților, facem următoarele precizări:

În ANRE, deciziile cu privire la cadrul de reglementare stabilit prin Programul multianual de emitere a reglementărilor sunt de competența Comitetului de reglementare, cu respectarea prevederilor privind transparența decizională.

Administrator RADET: Centralele de apartament sunt toxice, provoacă anual peste 250.000 de morţi premature

În conformitate cu legea de organizare și funcționare, respectiv Legea nr. 160/2012, cu modificările și completările ulterioare, ANRE nu are drept de inițiativă în privința emiterii/modificării legislaţiei primare în domeniu și nici cu privire la stabilirea politicilor de taxe și impozite.

În acest moment, ANRE nu a făcut și nu are în vedere o astfel de propunere, care excede competențelor sale de reglementare”, conchide precizarea instituției.