Taxa de primă înmatriculare revine din septembrie. Vezi de ce se va ţine cont la noua formulă

Taxa de primă înmatriculare va fi introdusă din nou din septembrie. Deşi taxa fusese suspendată în luna ianuarie pentru un an de zile, taxa va fi reintrodusă în toamnă şi va fi mai mică decât cea anterioară. Taxa va fi plătită în funcţie de nivelul de poluare, nu în funcţie de vârsta maşinii.

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 10:07
Taxa de primă înmatriculare revine din septembrie. Vezi de ce se va ţine cont la noua formulă

„De la începutul anului, colectarea taxei de primă înmatriculare nu s-a mai făcut, probabil că la începutul lunii septembrie vom veni cu poziţia oficială a Guvernului României în ceea ce priveşte taxa de primă înmatriculare. Cu siguranţă poziţia mea este de a reduce nivelul taxei de primă înmatriculare”, a declarat la The Money Channel, Rovana Plumb, Ministrul Mediului.

Cu banii colectaţi din taxă se va finanţa investiţiile de mediu.

„Suspendându-se proiectul de lege nu a existat niciun venit la Fondul pentru Mediu. Veniturile obţinute din colectarea taxei de primă înmatriculare se utilizează pentru proiecte investiţionale verzi şi acest lucru vrem să-l facem”, a mai spus Rovana Plumb.

Noua formulă a taxei de primă înmatriculare nu va mai ţine însă cont dacă maşina este veche sau nouă, ci doar de cât de mult poluează.