TAXA DE SALUBRIZARE în sectorul 4. Cine şi cum o plăteşte. Ce documente se prezintă pentru scutire

Taxa de salubrizare este de 5,03 lei pentru persoanele fizice în Sectorul 4. 

RomaniaTV.net
15 iun. 2019, 12:09
TAXA DE SALUBRIZARE în sectorul 4. Cine şi cum o plăteşte. Ce documente se prezintă pentru scutire
  1. INFORMAȚII UTILE PRIVIND TAXA DE SALUBRIZARE
  2. a)    informarea privind imposibilitatea legală de a stabili procedura corectă de restituire sau nu a taxei de salubrizare la nivelul sectorului 4;

                ,,Având în vedere faptul că în dosarul nr. 6389/3/2018 hotărârea instanței nu a fost încă redactată și, implicit motivată, vă aducem la cunoștință faptul că instituția noastră se află momentan în imposibilitatea legală de a stabili procedura corectă de aplicare a acesteia, inclusiv de a decide restituirea sau nu a taxei de salubrizare (pentru ce perioadă, ce cuantum etc). De asemenea, vă învederăm că în conformitate cu dispozițiile art. 23 din Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, referitor la anularea H.C.L. Sector 4 nr. 347/2017 și nr. 2/2018, hotărârea instanței produce efecte doar pentru viitor față de toate subiectele de drept, respectiv ulterior datei de 10.12.2018, în timp ce în ceea ce privește suspendarea acestora este necesar să se aștepte redactarea Deciziei civile nr. 7034/10.12.2018 de către Curtea de Apel București”.

    b)   informarea contribuabililor sectorului 4 care sunt proprietari de imobile clădire care nu au primit înștiințarea de plată privind taxa de salubrizare datorată sau care nu au depus declarația fiscala de salubrizare  pe anul 2019 privind obligativitatea de a depune declarația privind stabilirea taxei de salubrizare aferentă anului 2019;

    c)În anul 2019, conform prevederilor H.C.L. nr. 9/2017 privind instituirea și încasarea de salubrizare pentru toți utilizatorii serviciului, persoane fizice și juridice, de către Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale sector 4 cu modificările și completările ulterioare (H.C.L. nr. 95/2017 și respectiv H.C.L. nr. 273/2018), taxa de salubrizare în cazul persoanelor fizice este de 5,03 lei/persoană/lună cu excepția copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-7 ani pentru care taxa de salubrizare este suspendată.

    d)Nu se datorează taxă de salubrizare pentru niciun sediu social/profesional dacă nu se desfășoară activitate economică (și nu este declarat ca nerezidențial conform prevederilor Codului Fiscal).

    e)Pentru fiecare persoană juridică/orice altă entitate indiferent de forma de organizare care are înregistrat punct de lucru/sediu social/profesional cu activitate  în evidențele Oficiului Registrului Comerțului sau în evidențele altor organe ale statului se datorează taxa de salubrizare de 50 lei/lună/mc.  În cazul în care persoana juridică/orice altă entitate indiferent de forma de organizare depune sau nu depune declarația și operatorul de salubrizare nu poate furniza informații cu privire la cantitatea de deșeu ridicată se va stabili o cantitate minimă de deșeu menajer, dar nu mai puțin de 1 mc/lună.

    Grupul țintă este constituit din aproximativ 200.000 contribuabili persoane fizice și juridice.