Taxă de solidaritate cu jumătăţi de măsură. Medicii o plătesc, profesorii nu

Publicat: Luni, 04 Iunie 2012 10:16 // Actualizat: Luni, 04 Iunie 2012 11:43 // Sursa: România TV

Taxa de solidaritate pe care intenţionează să o introducă premierul Victor Ponta vizează şi personalul medical. În timp ce profesorii scapă de această taxă, medicii cu salarii mai mari de 4.500 de lei ar putea plăti mai mulţi bani la buget. În tot acest timp, deficitul de personal se adânceşte, iar tot mai mulţi medici aleg să plece în străinătate.

Taxa de solidaritate ar urma să fie plătită de medicii care au venituri lunare mai mari de 4.500 de lei, un exemplu în acest caz fiind Adrian Streinu Cercel, care are un venit de aproximativ 35.000 de lei pe lună. Acesta este managerul Institutului Matei Balş, din Capitală, dar şi profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie.

Pe această listă s-ar putea înscrie şi chirurgul Ioan Lascăr, care are un venit lunar de aproximativ 30.000 de lei. Cu toate acestea deficitul de personal din sistemul sanitar se adânceşte, iar în ţară sunt tot mai puţini medici. Spre comparaţie, în Austria şi Franţa sunt 400 de medici la 100.000 de locuitori, în timp ce în România numărul este de două ori mai mic.

În schimb, profesorii ar putea scăpa de această taxă de solidaritate, chiar dacă au salarii mai mari decât medicii. Astfel, Elena Adrudan, de la Universitatea Babeş-Bolyai, câştigă aproximativ 70.000 de lei pe lună.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 iun 17:19
Răspunde | Votează email 0 email
B0GDAN IOAN
IMPORTANT:-Apa,poate inlocui partial benzina si motorina daca este in stare de gaz si intalneste amestecul carburant benzina-aer,in galeria de admisie sub carburator. Sursa de energie necesara slabirii fortelor de legatura electrostatice dintre moleculele de apa,o recuperam din,energia termica a gazelor de esapament,prin intermediul unui "reactor",montat pe galeria de evacuare.Responsabil cu functionarea "reactoruli" este,senzorul termic montat in reactor. APA in STARE de GAZ,obtinuta in reacor,este ASPIRATA in galeria de admisie,unde intalneste amestecul carburant benzina-aer care are aceeasi stare de gaz.Datorita starii de gaz,elementele chimice H si O din apa in stare de gaz,se amesteca cu H si O din amestecul carburant.Din acet moment,CONSUMUL de BENZINA SCADE,si motorul trece la un consum MIXT. Stiu,nu ma credeti,eu,va rog sa VERIFICATI.Nu ignorati aceasta solutie.Icercarile de pana acum nu au dat rezultate ca nu s-a tinut cont de conditia in care apa se poate amesteca cu benzina si motorina.STAREA de GAZ.Eu nu pot sa fac o demonstratie prctica pentru ca sant pensionar.Cu deosebit respect pentru acei care vor incerca.Din Bacau,Bogdan Ioan,04.iun.2012
04 iun 16:46
Răspunde | Votează email 0 email
B0GDAN IOAN
CAUZELE blocajului economic si al preturilor mari,sunt,accizele si tva din pretul de PRODUCTIE si pretul INVESTITIEI. -Argumente,-Noi,stim,ca tva este de 24%.In realitate este mai mare si il gasim:-odata in pretul de productie al produselor si serviciilor,insotind,materiile prime si consumurile de apa,curent.gaze,.. -a II-a oara il gasim ADAUGAT la pretul de vanzare si formeaza pretul de vanzare (cu doua tva-uri).Cateva exemple:-1)Daca,investim intr-o casa,fabrica,sera de legume,... noi CUMPARAM materialele necesare care CONTIN accize si tva. Gestul Guvernului si al Min.de Finante de a restitui 100% aceste taxe,din fcaturi,inseamna,incurajare,STIMULARE,in a investi. -2)Daca,tuturor,inst.statului,administratie la toate nivelele,scoli,spitale,EXPLOATARI MINERE,... li se restitue accizele din consumul de carburanti si tva din consumurile de,apa,curent,gaze,materiale de intretinere si reparatii,costurile cu functionarea scade si poate fi CONTROLAT. Restituirea este un INDICATOR al felului cum se cheltuesc banii.-3)Daca,producatorilor de ALCOOL,TIGARI,... li se restitue 100% accizele si tva din consumuri,pretul de productie scade.-La acest pret de productie,fara accize si tva,se ADAUGA tva de 24% si rezulta un pret de VANZARE real,AVANTAJE:-producatorul este STIMULAT prin restituirea accizelor si tva,-Min.de Finante incaseaza tva de 24%,-pretul scade justificat si poate fi CONTROLAT. -Daca,STATUL ar avea utilaje de constructii drumuri si poduri,prin restituirea accizelor si tva din consumurile de carburanti,CIMENT,fier beton,...pretul/KM ar scdea.
04 iun 16:19
Răspunde | Votează email 0 email
B0GDAN IOAN
PAREREA MEA,este ca,inainte de a ne gandi la n,metode de soldaritate,ar fi normal si moral sa se elaboreze o lege UNICA de salarizare care sa fie simpla.MORALA,CONSTITUTIONALA si NEDISCRIMINATORIE. Legea trebue sa tina cont de:-1)nivelul de pregatire profesionala si,-2)Timpul real lucrat. -Nivelul de pregatire:-personal cu studii superioare,-cu,studii mecii-calificati,-ne calificati. -Timpul real lucrat,-Avem doua categorii de timp real lucrat.-Personalul din aparare,interne,externe,justitie,SANATATE,CFR,marina,.. lucreaza PESTE 8 ore/zi,-7 zile/ saptamana si -30 de zile/luna.-Personalul din,administratie,industrie,invatamant,... lucreaza,-8 ore/zi,-5 zile/saptamana.si -20 de zile/luna.PARLAMENTUL stabileste valoarea unei ore lucrate.-pentru cei cu st.superioare=10 lei/ora,-pentru cei cu st.mediu-calificati= lei/ora,-pentru ne calificati,=6 lei/ora. Aceste valori se inmultesc cu 8 ore/zi,si numarul de zile lucrate intr-o luna.(20 sau 30 )Aceste date dau valoarea salariului de INCADRARE standard.-La acest salariu de incadrare se adauga,alte venituri,-vechime,grad,functie,spor de,.. RETINERI,-5% pentru sanatate,-5%pentru invatamant,-5%taxa de solidaritate,si -10% impozit. Alte venituri,se stabilesc de ministerul respectiv.Acest model de lege UNICA de salarizare face ordine in aceast sector.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H