Taxa neașteptată pe care a fost nevoită să o plătească o turistă româncă aflată în Turcia: „Mi se pare enorm de mult, dar fiecare cu nebuniile lui”

Chiar dacă la acest moment vreama nu mai este chiar prielnică pentru o vizită pe litoralul românesc, cei care vor să profite de încă câteva zile de vacanță pot opta pentru o excursie în Grecia sau Turcia. Totuși, ce trebuie să știți este că nici acolo surprizele neplăcute nu sunt ușor de evitat. Iată ce taxă a fost nevită să plătească o româncă aflată în Istanbul.

26 sept. 2023, 19:14
Taxa neașteptată pe care a fost nevoită să o plătească o turistă româncă aflată în Turcia: „Mi se pare enorm de mult, dar fiecare cu nebuniile lui”
Taxa neașteptată pe care a fost nevoită să o plătească o turistă româncă aflat în Turcia: „Mi se pare enorm de mult, dar fiecare cu nebuniile lui”

Cu toate că ne apropiem cu grabă spre finalul lunii septembrie, românii încă mai „fură” 2-3 zile de vacanță, iar destinația ideală pentru această perioadă rămâne Turcia. Totuși, chiar și așa, turiștii nu sunt scutiți de surprize neplăcute. Acesta este și cazul unei femei care a decis să se răsfețe câteva zile printre splenorile Istanbulului. Se pare că acest lucru a obligat-o să scoată bani buni din buzunare. Odată aflată pe o terasă pe malul Bosforului, aceasta s-a trezit cu o notă de plată cu totul surpinzătoare.

Citește și: Vica Blochina a plecat într-o vacanță de lux în Turcia. De necrezut cât costă o cameră la hotelul unde s-a cazat și Jennifer Lopez

Se pare că în Turcia, în anumite locații, mai ales atunci când vorbim de cele de pe malul Bosforului, turiști care aleg să ia masa pe terasă, pentru a admira priveliștea de basm, sunt nevoiți să plătească o taxă suplimentară. Este vorba despre o „taxă de terasă”, care trebuie plătită tocmai pentru că ai șansa de a te bucura de un peisaj parcă scos din filme.

Protagonista acestui episod este o româncă, care a decis să ia micul dejun pe terasa unui restaurant de pe malul Bosforului. Cum priveliștea era superbă, femeia nu a vrut să se așeze în interiorul restaurantului, ci a preferat să mănânce afară. Însă, a aflat că trebuie să plătească o „taxă de terasă” în valoare de 750 TL (lire turcești), adică echivalentul a 130 de lei. Trebuie menționat faptul că cei care aleg să servească masa în local nu sunt taxați.

Femeia a împărtășit experiența ei pe un grup de Facebook destinat vacanțelor în Turcia. Ea a detaliat costurile micului dejun și a mărturisit că experiența a fost una de care s-a bucurat din plin. Chiar dacă a fost nevoită să scoată din buzunar o sumă considerabilă pentru micul dejun, inclusiv 130 de lei  doar pentru că a stat pe terasă, românca s-a arătat încântată și spune că experiența a meritat toți banii.

„Restaurant în Istanbul de nota 10+, servicii de calitate, mâncare delicioasă și priveliște de vis!

  • mic dejun open buffet 750 de lire turcești (128 de lei) de persoană
  • masa pe terasă 750 de lire turcești (se poate sta și înăuntru gratuit)
  • cafea, fresh de portocale, apa se achită
  • tips 15%
  • nota de plată mic dejun pentru o persoana 1.955 lire turcești (336 de lei)”, se arată în postarea ei, făcută pe grupul Forum Turcia.

Internauții au oferit imediat replica, lăsând comentarii care susțineau alegerea femeii. Chiar și așa au existat și voci care au condamnat faptul că aceasta a cheluit o sumă atât de mare, deși ar fi putut opta pentru o masă la interior.

„Sunt multe alte restaurante cu priveliște în Istanbul… să dai în jur de 350 de lei aici pentru o persoană și pentru un mic dejun, când în alte hoteluri micul dejun este inclus și cu tot cu priveliște… mi se pare enorm de mult! Dar fiecare cu nebuniile lui. Totuși este Istanbul”, a reacționat unul dintre internauți.

„Doamna, săracă sau nu, se respectă! E problema dânsei dacă, ajunsă înapoi în țară, va face foamea câteva zile sau nu!”, a spus un alt internaut.

Citește și: Ce documente trebuie să ai la tine dacă pleci în Bulgaria, Grecia sau Turcia cu maşina. Trei acte nu pot lipsi din portofel!