Ce documente trebuie să ai la tine dacă pleci în Bulgaria, Grecia sau Turcia cu maşina. Trei acte nu pot lipsi din portofel!

Dacă pleci în vacanţă în afara ţării, cu maşina, trebuie să ştii că există trei documente care nu trebuie să-ţi lipsească: asigurarea RCA, asigurarea CASCO şi asigurarea de sănătate. Iată ce acoperă și în ce condiții pot fi cumpărate aceste trei tipuri de asigurări.

11 iul. 2023, 10:45
Ce documente trebuie să ai la tine dacă pleci în Bulgaria, Grecia sau Turcia cu maşina. Trei acte nu pot lipsi din portofel!
Ce documente trebuie să ai la tine dacă pleci în Bulgaria, Grecia sau Turcia cu maşina. Trei acte nu pot lipsi din portofel!

Ce documente trebuie să ai la tine dacă pleci în Bulgaria, Grecia sau Turcia cu maşina. În afară de asigurarea RCA- în absența căreia nu doar că riscați amenzi usturătoare pe teritoriul României, dar nici nu veți putea ieși legal din țară- o asigurare de călătorie precum și o poliță CASCO fac diferența în situații dificile, scrie studiifinanciare.ro.

Poliţa RCA îl asigură pe șofer că este acoperit în cazul în cazul unui accident. Asigurarea este emisă împreună cu componenta Carte Verde, ceea ce înseamnă că în cazul în care șoferul român provoacă un accident oriunde în sistem, adică în aproape toată Europa, inclusiv țările preferate de noi ca destinații turistice de vară (Grecia, Bulgaria și Turcia), daunele vor fi acoperite de asigurătorul RCA.

Citeşte şi: Vacanță de coșmar pentru zeci de turiști cazați în Costinești. Unii au ajuns la spital

Asigurarea CASCO îți garantează că vei avea cu ce să repari mașina în cazul în care suferi un accident în care ești chiar tu cel vinovat și nu vei beneficia, deci, de acoperirea RCA a celuilalt șofer. Mai mult, asigurarea CASCO presupune că asigurătorul te va despăgubi inclusiv în caz că mașina este furată.  O poliță, chiar și full CASCO, acoperă o gamă largă de evenimente, însă este bine de știut că presupune și destule excluderi (de exemplu, dacă mașina ia foc din cauza unor elemente electrice, cei mai mulți asigurători nu plătesc despăgubirea. Fără o sumă suplimentară, nu sunt asigurate în mod normal nici părțile din sticlă ale mașinii și nici anvelopele și nu sunt plătite nici pagubele suferite în service sau pe platforma de tractare).

Citeşte şi: Experiența neplăcută a mai multor turiști români plecați la Budapesta. Pentru ce au primit amendă

Asigurarea pentru sănătate este obligatorie în vacanță. Deși prețul acesteia este extrem de mic, undeva la 200 de lei pentru o vacanță de opt zile pentru toată familia, despăgubirile în caz de boală sau accidentări sunt semnificative, mai exact, doar pentru tratamente medicale suma ajunge la aproximativ 30.000 de euro. Şi asigurările de călătorie au , la rândul lor, foarte multe excluderi și de aceea și în acest caz trebuie citită cu mare atenție secțiunea dedicată. Cele mai cunoscute excluderi sunt accidentele întâmplate în timpul practicării unor sporturi considerate periculoase, întrucât lista acestor sporturi este foarte lungă. Pentru astfel de situații puteți cumpăra, însă, un supliment de asigurare.