TAXA OXIGEN pentru autoturismele sub EURO 4, de la 1 ianuarie 2020. Cum poţi afla norma de poluare a maşinii tale

Publicat: Luni, 28 Octombrie 2019 13:52 // Actualizat: Luni, 28 Octombrie 2019 14:03 // Sursa: romaniatv.net

Taxa "Oxigen" pentru accesul cu maşina şi circulaţia pe drumurile publice în Bucureşti intră în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Potrivit proiectului aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, toate maşinile cu normă de poluare sub Euro 4 vor plăti vigneta "Oxigen" de acces şi circulaţie în Bucureşti. În acest context, Registrul Auto Român explică faptul  că norma de poluare a vehiculului este consemnată în cartea de identitate a acestuia (CIV). 

Având în vedere că există mai multe tipuri de cărți de identitate, reprezentanţii RAR explică diferitele situații care pot apărea.

În CIV de tip nou, norma de poluare poate fi identificată în două locuri:
- la punctul 6 – Număr national de registru - în șirul de caractere, ultimele două reprezintă norma Euro;


- la punctul 17 – Cod național de emisii – aici se regăsesc doar caracterele care indică norma Euro.

În CIV de tip vechi, norma de poluare poate fi identificată la punctul 5 – Numărul de omologare – ultimele două caractere din șir reprezintă norma Euro.

Interpretarea caracterelor consemnate în CIV se face în felul următor:
Euro 6 – E6, R6, T6;
Euro 5 – E5, R5, RE, T5, H5;
Euro 4 – E4, R4, K4, T4, H4;
Euro 3 – E3, R3, T3, H3;
Euro 2 – E2, R2, K2, T2, H2;
Euro 1 – E1, R1, K1, T1, H1;
Non-euro – orice alte combinații de două caractere alfanumerice reprezintă norma non euro;
EE - pur electric.

RAR prezintă, pe Facebook, şi fotografii cu mai multe tipuri de cărți de identitate ale vehiculului, emise de-a lungul timpului de Registrul Auto Român, fiind evidențiat locul în care se regăsesc informațiile despre norma de poluare.

O altă metodă de verificare este aplicația Istoric vehicul, disponibilă gratuit pe site-ul www.rarom.ro. Astfel puteți afla, din datele existente la nivelul RAR, cum este încadrat vehiculul din punctul de vedere al emisiilor poluante.

Explicaţiile RAR vin în contextul hotărârii adoptate săptămâna trecută în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Hotărârea prevede ca începând cu ‪data de 01 ianuarie 2020‬, accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizata mai mică de 5 tone pe arterele din Bucureşti este restricționat zilnic, ‪de luni pană vineri‬, cu exceptia sărbatorilor legale, în intervalul ‪07:00-22:00, după cum urmează:

- pentru cele cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 și Euro 2, accesul este interzis în Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), fiind permis pentru restul arterelor din municipiul Bucureşti numai în urma achiziționării unei viniete electronice Oxigen

- pentru cele cu norma de poluare Euro 3 și Euro 4, accesul este permis pe toate strazile municipiului Bucureşti numai în urma achiziționării unei viniete electronice Oxigen. ATENŢIE!!! Autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta de la 1 ianuarie 2021. 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
euro 3 euro 4 masini euro 4 norma de poluare taxa Oxigen vigneta oxigen
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 oct 00:34
Răspunde | Votează email 2 email
Anton Radulescu
Este un nou jaf, un atentat la buzunarul cetateanului nevoias, deoarece toate automobilele pe combustie polueaza, fie ele si euro 5 si 6; si vin si intreb: eu cetateanul cu euro 2 sau 3 interzis, de ce sa fiu obligat sa merg pe jos si sa respir poluarea celor cu euro 5 si 6?? Doar pentru ca polueaza jumatate cat mine??! Prin urmare este o uriasa discriminare care sa faciliteze strazi mai libere celor avuti cu limuzine noi si sa-i jupoaie pe cei mai nevoiasi. Incapabila Firea, in loc sa semaforizeze inteligent Bucurestiul, sa faca parcari accesibile pretutindeni si sa spele strazile noaptea precum in capitalele civilizate, s-a apucat de hotie si discriminare la drumul mare!!!
Deh..., pentru hoti si guvernanti incapabali este cea mai convenabila solutie: bir pe spinarea nevoiasilor = drumuri libere pentru smecheri. Pana nu vom pune vestele galbene pe noi si nu iesim sa dam foc hotilor nu vom rezolva nimic. Bacauanca de Firea sa se duca de unde a venit daca vrea aer de munte in capitala! Ne-am saturat de atata impostura si hotie!!!!!
1
EUR
4.7790
RON
27 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H