Taxă pe implanturile cu silicoane. Vezi ce părere are Andreea Marin

Partidul Verde doreşte instituirea unei taxe pe implanturile cu silicoane, pentru operaţiile care nu constituie cazuri medicale. Invitată la România TV, Andreea Marin şi-a expus punctul de vedere cu privire la această problemă. Vedeta consideră că iniţiativa trebuie să se refere în aceeaşi măsură la operaţiile estetice pentru femei cât şi la cele pentru bărbaţi.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 18:30
Taxă pe implanturile cu silicoane. Vezi ce părere are Andreea Marin

Politicienii par să fi găsit soluţia pentru a scoate ţara din criză. Preşedintele Partidului Verde propune impozitarea implanturilor cu silicon cu scopul de a creşte veniturile din domeniul sănătăţii. Pentru a transpune însă în realitate propunerea, aceasta trebuie concretizată într-un proiect legislativ.

Ovidiu Iane, preşedintele Partidului Verde, a încercat să explice iniţiativa, într-o emisiune la România TV. „Am observat cu îngrijorare în ultimul timp faptul că tot mai multe fete tinere, de 18, 19 ani, apelează la aceste operaţii fără să aibă niciun fel de nevoie de aşa ceva. Şi atunci venim şi ne întrebăm unde o să ajungem pentru că dacă vom mai tolera asemenea comportamente vom ajunge să avem plastic peste tot în noi şi silicon”, a spus Iane.

Andreea Marin, prezentă în aceeaşi emisiune, a ridicat problema operaţiilor de reconstrucţie a sânilor după masectomie.

Interesant pentru mine e doar momentul în care o femeie a suferit operaţia de îndepărtare a unui sân pentru că a trecut prin cancer la sân. Dar i-a salvat viaţa şi a lăsat-o cu o durere de alt gen. Nu e o nevoie estetică, ci e o nevoie ca ea să se simtă femeie şi are nevoie de o proteză la sân„, a precizat vedeta.

Ovidiu Iane a explicat că taxa nu se referă la cazurile medicale, care repară anumite defecte estetice, ci se referă doar la cazurile persoanelor perfect săstoase, care nu au nevoie neapărat de această intervenţie.

Mai precis, este un fel de taxă pe lux. „Una din taxele pe lux. Sunt mai multe asemenea taxe: pe blănuri, pe maşini. E o taxă de tip Robin Hood, adică luăm de la cei care-şi pot permite şi nu au nevoie şi dăm la cei care au nevoie. Proiectul se referă strict la operaţiile care nu sunt cazuri medicale„, a explicat Ovidiu Iane.

Banii din această taxă ar trebui să meargă la bugetul de sănătate.

Banii sunt viraţi de clinica care a făcut aceste operaţii şi sunt viraţi în bugetul pentru sănătate. Ar trebui să ducă la programele de dializă, la diabetici şi la cei infectaţi cu virusul HIV”, a declarat preşedintele Partidului Verde.

Andreea Marin a mai evidenţiat şi faptul că această lege ar trebui să se aplice în aceeaşi măsură şi în cazul bărbaţilor care fac operaţii estetice.

De ce dumneavoastră, ca bărbat, susţineţi această lege care se referă strict la femei. De ce nu susţineţi acelaşi lucru pentru operaţiile estetice pe care le fac bărbaţii? Şi acestea sunt în egală măsură un lux, ca şi cele pentru femei„, a declarat Andreea Marin.

Ovidiu Iane a dat asigurări că „dacă propunerea va ajunge în Parlament, va ajunge cu toate propunerile”.