Taxa pe toaletă într-o cunoscută stațiune turistică a stârnit un adevărat scandal: „Românul decide singur unde e WC-ul!”

În majoritatea stațiunilor turistice din România taxa pe toaletă a devenit o problemă reală. Tot mai mulți oameni sunt deranjați de acest subiect.

19 oct. 2022, 19:47
Taxa pe toaletă într-o cunoscută stațiune turistică a stârnit un adevărat scandal: „Românul decide singur unde e WC-ul!”

Turiștii care ajung în zona Lacului Roșu din județul Harghita sunt nevoiți să plătească pentru a folosi băile amenajate în zonă. Taxa pe toaletă a stârnit o discuție aprinsă pe acest subiect, pe un grup de Facebook.

Dezbaterea a fost pornită de un român care a însoțit un grup de copii și a observat că suma pe care aceștia au plătit-o pentru a putea folosi toaleta este unul mult prea mare.

„Lacul Roșu, taxa WC 3 lei, prețuri exagerate!

Doamneeeee…e grav!

Am sa adaug ceva la comentariul acesta:

Stimate doamne și stimați domni!

Despre comentariul la taxa de 3 lei, nu m-am referit că voiam sa fii și spălat și parfumat, eram cu un grup de 45 de copii, cu vârste de la 9-10 ani până la 13-14 ani, care nu mai aveau bani, ne îndreptam spre casă, se împrumutau unii de la ceilalti, s-au împrumutat și voiau și cei care au împrumutat, dacă nu știți cum e cu grup de copii, nu vorbiți, unii, deci specific, nu doreau să facă treabă mica,(mă scuzați), erau și fete.

Din Suceava, până aici, ne-am oprit de vreo 5-6 ori, să fim civilizați, la toalete publice unde toate taxele erau de 1 leu sau 1,50 și unele chiar curate, cu flori în interior!

Nu poți opri un copil să-și cumpere ceva!

Am spus să-și păstreze bani și pentru toalete!

Aici, am vorbit că era prea scump, față de alte locații, curate, și cu preț de maxim 1,50!

Nu vorbim și comparăm cu țările din jur, cum nu comparăm salariile!

Sunt țări unde lași TU, cât vrei, nu ți se cere! Și nu vorbim de toalete publice în mall-uri unde este gratis! Am spus că mi s-a părut mai scump decât am întâlnit!

Nu mai vorbiți de civilizație, că nu poți să mergi cu copiii în decor! Lor le este rușine să-și mănânce pachețelul de față cu alți colegi, dar să se „ușureze în natură!”, a scris bărbatul pe Facebook.

Citește și: Tragedie culturală, un şofer neatent a distrus cea mai veche toaletă din Japonia. Importanta piesă data de cel puţin 500 de ani

Unele persoane consideră că taxa pe toaletă ar trebui să fie mai mare

Chiar dacă unii cred că prețurile sunt prea ridicate, există și persoane care ar vrea ca prețul pe taxa pe toaletă să fie mai ridicat.

„Eu aș pune taxa 10 lei și personal să igienizeze după fiecare. Poporul nu știe să folosească o toaletă publică. În Germania am plătit utilizarea toaletei și la mall”, a spus un alt internaut.

„WC-ul era curat? Avea hârtie igienică, săpun, șervețele/ uscător? Mirosea frumos?

Dacă răspunsul este „da”, e normal să existe o taxă! Dacă e „nu”, atunci e nejustificat”.

„Românul nu caută wc-ul, românul decide singur unde e wc-ul”, a spus cineva, ușor amuzat.

„Salariul minim anul asta este 2550 brut. Cum la toalete e nevoie cam de două persoane, că una singură nu ar putea și nici nu ar fi legal să lucreze 12 ore, asta înseamnă 5100 de lei. Cu taxa de 3 lei e nevoie de 1700 de persoane ca să se acopere salariile. Apoi mai sunt de plătit consumabilele, apa, curentul și poate și vreo chirie. Și am vorbit de salariu minim, deși nu prea e simplu să lucrezi pe banii ăștia la o budă publică. Prețul nu mi se pare exagerat”, a argumentat un membru al grupului.

Citește și: Telefoanele mobile, pline de bacterii, inclusiv de streptococi. Este mai contaminat ca vasul de toaletă!