Tragedie culturală, un şofer neatent a distrus cea mai veche toaletă din Japonia. Importanta piesă data de cel puţin 500 de ani

Un șofer neglijent a deteriorat grav cea mai veche toaletă conservată oficial din Japonia, care aparține unui templu budist și este înregistrată ca un bun de patrimoniu cultural foarte important.

19 oct. 2022, 10:00
Tragedie culturală, un şofer neatent a distrus cea mai veche toaletă din Japonia. Importanta piesă data de cel puţin 500 de ani

Televiziunea japoneză „TBS” relatează că un șofer neglijent cu o mașină a avariat grav cea mai veche toaletă oficială din țară, construită în Evul Mediu. Marţi dimineață, în jurul orei 9, ora locală, o mașină a intrat în toaleta templului budist zen Tofukuji, din orașul Kyoto, care este înregistrată ca un bun de patrimoniu important și este considerată cea mai veche toaletă conservată din Japonia.

Această construcţie din lemn, care a fost folosită de călugări timp de secole, se crede că datează din prima jumătate a perioadei cunoscute în Japonia sub numele de perioada Muromachi, care a durat între anii 1336 și 1573.

Citeşte şi A murit părintele mindfulness. Influentul călugăr budist, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, e plâns de lumea întreagă

Nu au fost răniți, dar ușa de doi metri lățime și o parte din peretele toaletei au fost distruse. Toaleta în sine constă din zeci de găuri în podea, cu recipiente metalice.

Această tragedie culturală a avut loc când un bărbat de 30 de ani, care a venit cu afaceri la templu, în timp ce căuta un loc unde să-și poată lăsa vehiculul a apăsat neglijent pedala de accelerație în timp ce transmisia era în marșarier și, astfel, în loc de parcare a ajuns în toaleta medievală a călugărilor.

Citeşte şi Ultima ţară care se deschide pentru turism, după doi ani şi jumătate de pandemie. Impune însă o taxă zilnică de 200 de dolari, pentru fiecare vizitator străin

Templul Tofukuji a fost construit pentru prima dată în 1255 , dar a fost distrus de mai multe ori de incendii, fiind de fiecare dată reconstruit. În Japonia, este cunoscut pentru că este cel mai mare templu din vechea capitală Kyoto, iar printre vizitatori, în special iubitorii de natură și fotografie, este preferat pentru peisajul său de toamnă, dar și pentru nisipul și piatra din grădină, scrie The Guardian.