Taxe și impozite majorate în București din 2024 / PROIECT

Primăria Municipiului București a anunțat, la 1 martie, deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în municipiul București, începând cu anul 2024.

01 mart. 2023, 12:16
Taxe și impozite majorate în București din 2024 / PROIECT

Taxe și impozite majorate în București din 2024. Proiectul de hotărâre pentru stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în municipiul București, începând cu anul 2024, a fost pus în dezbatere publică de PMB.

Citește și: Noi majorări de taxe în România. Creșterea vine ca urmare a angajamentelor luate prin PNRR

Taxe și impozite majorate cu 13.8% în București din 2024

Conform prevederilor art. 491 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, taxele și impozitele locale se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior.

Astfel, pentru anul 2024, impozitele și taxele locale se indexează cu indicele inflației, respectiv 13,8%, conform informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Conform documentului, românii care își plătesc impozitele și taxele înainte de 31 martie vor beneficia de o bonificație de 10%.

ph_stabilire_niveluri_impozite_si_taxe_locale

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparență decizională se pot depune până la data de 15.03.2023.

– prin site-ul www.pmb.ro;

-ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected][email protected].

-prin poştă pe adresa P.M.B. – B-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5 – Directia Asistență Tehnică şi Juridică;

– la Registratura P.M.B. (C.I.D.R.C.), la adresa B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5, în zilele de luni, marţi, joi și vineri între orele 08.30-16.30, și în ziua de miercuri, în intervalul orar 8.30-18.30.

Materialele transmise vor purta mențiunea ”Propuneri pentru Proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în municipiul București, începând cu anul 2024.

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituției, la secțiunea proiecte supuse dezbaterii publice, link: https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte;