Povestea tragică a taximetristului care nu credea în Covid 19

Un șofer de taxi din Florida, care a crezut teoriile conform cărora coronavirusul nu este real, și-a pierdut soția în fața bolii.

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 07:24
Povestea tragică a taximetristului care nu credea în Covid 19

Brian Lee Hitchens și soția lui, Erin, au citit pe internet numeroase teorii conform cărora Covid-19 nu există, că este legat de 5G sau similar cu o banală răceală, relatează BBC. Cei doi nu au respectat măsurile recomandate de prevenție și nu au mers la medic în luna mai, când au prezentat primele simptome.

Brian și-a revenit, dar soția lui, în vârstă de 46 de ani, a ajuns în stare gravă și a murit luna aceasta din cauza problemelor cardiace care au făcut-o vulnerabilă în fața virusului. Pe lângă problemele cardiace, Erin, pastor în Florida, avea și astm și probleme cu somnul. Cei doi nu au respectat nicio măsură de siguranță

Bărbatul a explicat că nu au respectat nicio măsură de siguranță sugerată de experți încă de la începutul pandemiei, deoarece au crezut teoriile citite în mediul online.

Raed Arafat trage un semnal de alarmă despre coronavirus: „S-ar putea să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău!”

Brian a continuat să lucreze ca șofer de taxi fără să respecte distanțarea socială sau să poarte o mască. Bărbatul a declarat pentru BBC că „și-ar fi dorit să asculte încă de la început” și speră că soția lui l-a iertat.

„Acesta este un virus real care afectează oamenii în mod diferit. Nu pot schimba trecutul. Pot doar să trăiesc în prezent și să fac alegeri mai bune pentru viitor”, a spus Brian.

Cei doi nu aveau o părere convinsă în ceea ce privește Covid-19. Considerau că virusul poate să nu fie real, poate să fie legat de tehnologia 5G sau poate să fie real, dar banal. Toate teoriile le-au citit prima dată pe Facebook.

„Credeam că guvernul folosește virusul ca să ne distragă atenția, sau că are legătură cu 5G-ul”, a explicat Brian. După ce s-au îmbolnăvit, Brian a scris pe Facebook un mesaj devenit viral, în care explica faptul că s-a înșelat în ceea ce privește coronavirusul.

„Fiți înțelepți, nu naivi cum am fost eu, ca să nu pățiți ce am pățit eu și ce a pățit soția mea”, a scris bărbatul.