Taximetriştii au protestat marţi în faţa Palatului Parlamentului

Taximetriştii independenţi au protestat marţi în faţa Palatului Parlamentului. Protestul a durat aproximativ patru ore.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 09:13
Taximetriştii au protestat marţi în faţa Palatului Parlamentului

Taximetriştii nemulţumiţi s-au adunat marţi cu zecile în faţa Palatului Parlamentului. Ei au organizat un protest în toată regula, cu bannere inscripţionate cu mesaje la adresa primarului general, Sorin Oprescu: „Vrem un trafic corect”, „Opriţi sclavia din taximetrie”, „Stop dictaturii dispeceratelor”, „1,39 lei/km, tarif falimentar” şi „Oprescu, noi te-am votat, iar tu ne-ai falimentat”.

Ei sunt nemulţumiţi de tarifele pe care sunt obligaţi să le practice şi de condiţiile în care trebuie să lucreze şi cer revenirea la tariful din 2008, atunci când preţul era de 1, 95 lei pentru un kilometru parcurs. De asemenea, ei cer reintroducerea tarifului extraurban, eliminarea obligativităţii dispecerizării,  vor ca tariful să fie corelat cu inflaţia şi cer amenajarea de staţii de taximetre doar pe domeniul public.

Protestul taximetriştilor independenţi din Piaţa Constituţiei de marţi s-a încheiat fără incidente. Ei au ameninţat că, dacă nu le sunt soluţionate problemele, vor organiza un marş în Capitală pe data de 15 noiembrie.