Taximetristul din Iaşi care a răpit o tânără a fost reţinut

Taximetristul din Iaşi care a răpit, luni, o tânără de 25 de ani şi a cerut o răscumpărare de 25.000 de lei a fost reţinut. Anchetatorii au stabilit că după ce clienta a urcat în taxi, bărbatul a blocat uşile, a lovit-o cu pumnii şi a legat-o, apoi a ţinut-o în maşină timp de câteva ore.

17 sept. 2013, 11:17
Taximetristul din Iaşi care a răpit o tânără a fost reţinut

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei municipiului Iaşi, Alina Vâjiac, a declarat, marţi, că în urma audierilor la Poliţie taximetristul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în prezent se află la Parchetul Judecătoriei Iaşi, pentru a se decide dacă bărbatul va fi trimis în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

„Suspectul comiterii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal a fost dus la audieri la sediul Poliţiei municipiului, iar în urma cercetărilor a rezultat că acesta este suspectat şi de comiterea unei tâlhării în 6 august, când a ameninţat un alt taximetrist şi i-a sustras autoturismul, precum şi bani. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost dus la Parchet cu propunerile legale. Cercetările continuă”, a declarat, pentru Mediafax, Anca Vâjiac.

Potrivit anchetatorilor, Ioan Pichiu, în vârstă de 33 de ani, colaborator al unei firme de taxi din Iaşi, a luat, luni, cu maşina o tânără din localitatea Tomeşti, care solicitase o cursă în zona Frumoasa din municipiul Iaşi.

Tânăra lucrează la o farmacie în zona Podu Roş din Iaşi, însă luni dimineaţă şefii au informat-o telefonic să se prezinte la o altă unitate din zona Frumoasa.

Tânăra a urcat în taxi, iar în municipiul Iaşi, şoferul a lovit-o cu pumnii în faţă, apoi a legat-o de mâini şi de picioare, aşezând-o pe bancheta din spate a autoturismului, geamurile de la portiere fiind foliate.

Ulterior, taximetristul a negociat telefonic cu familia tinerei, cerând 25.000 de lei pentru eliberarea acesteia. În cursul după-amiezii, între rudele tinerei şi taximetrist a fost fixată o întâlnire, în zona Nicolina din municipiu, poliţiştii fiind înştiinţaţi despre acest lucru.

Forţele de ordine au mers în zona respectivă, iar în momentul în care taximetristul a oprit maşina, acesta a fost imobilizat de poliţişti. În momentul prinderii taximetristului, tânăra sechestrată se afla pe bancheta din spate a maşinii.

Tânăra locuieşte în localitatea Tomeşti împreună cu părinţii şi este nepoata primarului din localitate Ştefan Timofte, care a susţinut că taximetristul a ales victima la întâmplare şi că avea nevoie de bani, întrucât era urmărit de recuperatori.

„A spus la Poliţie că avea nevoie disperată de bani, deoarece era urmărit de recuperatori şi era ameninţat cu moartea de aceştia. Nu ştiu dacă este adevărat sau nu, dar vreau să le mulţumesc poliţiştilor că au lucrat ca la carte. Sunt profesionişti şi le mulţumesc”, a afirmat primarul localităţii Tomeşti, Ştefan Timofte.

Rudele tinerei spun că aceasta este încă în stare de şoc după cele întâmplate.