Te apucă groaza înaintea şi în timpul examenului? Există remedii

Ești o persoană emotivă mai ales când trebuie să susții un test, să treci printr-un examen? Există câteva trucuri, câteva remedii de care poți ține cont și pe care le poți încerca. 

14 feb. 2022, 10:59
Te apucă groaza înaintea şi în timpul examenului? Există remedii

Stres. Nu suporți așteptarea. Știi că nu știi nimic. Îți vine să renunți. Simți că încerci degeaba. Mai bine nu te mai duci. STOP! Elimină gândurile negative și dă-ți interesul. Nu pricepi mai nimic din ce trebuie să înveți? Informația care se cere pentru examen nu te va ajuta cu nimic în viață și asta te demotivează?

Trebuie să găsești o cale de a promova examinarea fără să îți mai faci atâtea griji, fără să mai fii autodistructiv(ă). Sunt oameni care trec prin examene cu zâmbetul pe buze și tu te întrebi oare care este secretul lor. Aceia nu fac nimic mai mult decât lucrurile pe care le poți afla și tu citind în continuare ideile de mai jos despre ce poți face înaintea testului respectiv, dar și în timpul acestuia. 

Ce poți face înaintea examenului 

Sunt câteva lucruri care funcționează. Pe unii îi liniștesc, pe alții mai puțin dar totuși le dă minima forță și curaj suficient pentru a merge la examen și a îl promova, fie și cu sfântul 5 (sau 6, sau 7 după caz).

  1. A) Un prim lucru pe care îl poți face este să nu îți mai faci griji. Să ignori gândurile referitoare la examen în afara momentelor în care efectiv te pregătești pentru el sau ești în sala de examen.
  1. B) Un alt lucru este să dormi suficient în preajma examenului, să nu exagerezi cu mâncarea grea, tutunul sau alcoolul. Eliberează-ți mintea și corpul și energizează-te: iată mici și eficiente secrete.
  1. C) Legenda spune că nu poți lua notă de trecere dacă nu ai habar despre nimic. Măcar să afli despre ce e vorba dacă nu înveți efectiv. A recunoaște termenii și tematica te poate ajuta să improvizezi.

Ce poți face în timpul examenului

Dacă ai ținut cont de punctul B) de mai sus, înseamnă că în sala de examen vei fi capabil să te concentrezi, iar dacă ai ținut cont și de punctul C), vei observa că nu vei avea motive să disperi, să îți transpire palmele abundent, să te pierzi. Vei putea să îți păstrezi calmul.

Să copiezi? Nu este o soluție, mai ales dacă nu te disciplinezi în sensul celor din lista de mai sus. Să ai un sistem de la decopiat.com? Unele persoane se folosesc de acest gadget pentru a sta liniștiți la examen, pentru propriul confort psihic, iar nu pentru a copia efectiv.

Liniștiți pentru că la celălalt capăt al minusculei și insesizabilei căști se va afla o persoană de încredere, care în orice moment îți poate oferi acea informație lipsă (sau pe care o știi dar pe moment nu ți-o mai amintești) care să te ajute să treci de la nota 4 la nota 5.

În timpul examenului trebuie să fii pregătit(ă). Dacă nu în sensul de cu lecțiile făcute, măcar în sensurile de mai sus. Restul este doar în mintea ta. Nota ta de la examen este singura care contează.