Te cerţi cu soţul? Află cum îţi este afectată sănătatea

Toate cuplurile se ceartă. Nu contează cât de mult vă iubiţi sau cât de bine vă potriviţi: din când în când veţi avea păreri diferite despre anumite lucruri.

RomaniaTV.net
03 oct. 2016, 08:18
Te cerţi cu soţul? Află cum îţi este afectată sănătatea

Este un lucru normal si, in cele mai multe cazuri, sanatos. Modul in care se cearta cuplurile creeaza probleme si duce la complicarea si inveninarea lucrurilor. Un studiu realizat la Universitatea din California a descoperit ca modul in care te comporti in timpul conflictului dezvaluie multe atat despre sanatatea ta fizica cat si despre sanatatea relatiei voastre.

„Descoperirile noastre arata modul in care emotiile sunt legate de sanatate si cum comportamentul poate prezice problemele de sanatate”, a declarat pshihologul Robert Levenson, cel care a condus studiul.

Citeşte şi  Diferenţa de vârstă între soţi: există o cifră ideală?

Membrii echipei au analizat anumite comportamente care apar in timpul disputelor conjugale si daca aceste comportamente ar putea fi legate de aparitia in viitor a unor probleme de sanatate.

Oamenii de stiinta au observat limbajul trupului timp de 15 minute in care membrii cuplurilor discutau subiecte asupra carora aveau opinii diferite.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO