Te pregăteşti de concediu? Pune mai întâi o monedă în congelator, motivul te va lăsa cu gura căscată

Când am aflat acest truc, nu am putut să nu exclam că este absolut genial! Ți-ar putea chiar salva viața, așa că trebuie să îl știi și tu. Când pleci în concediu, vrei să te relaxezi complet și să nu îți faci prea multe griji.

25 iun. 2017, 07:34
Te pregăteşti de concediu? Pune mai întâi o monedă în congelator, motivul te va lăsa cu gura căscată

De exemplu, știi că mâncarea este în siguranță în frigider și în congelator și probabil nici nu îți trece prin cap că în lipsa ta s-ar fi putut produce o pană de curent care să pună siguranța alimentelor în pericol.

Dacă se taie curentul pentru câteva ore, proprietățile mâncărurilor din congelator vor fi alterate, doar nu degeaba majoritatea pachetelor congelate din supermarketuri au pe etichetă atenționarea de a nu se recongela după decongelare.

Pentru a-ți putea da seama rapid dacă a fost o pană lungă de curent în perioada în care nu ai fost acasă, poți proceda în felul următor: umple pe jumătate o cană sau un alt recipient cu apă, apoi las-o în congelator, până îngheață complet. După aceea, pune deasupra o monedă și completează restul spațiului cu apă, apoi las-o din nou să înghețe. Poate că te gândești că sună cam stupid, dar așteaptă să afli și explicația.

Atunci când revii acasă din concediu, verifică cum arată situația din cană: dacă moneda se află acum pe fundul recipientului, înseamnă că a avut loc o pană de curent suficient de lungă încât toată gheața din cană s-a topit, iar moneda a căzut. În acest caz, mâncare din congelator nu mai poate fi consumată și trebuie să o arunci. Dacă moneda este la locul ei, în mijlocul cănii, înseamnă că nu ai de ce să îți faci griji și poți consuma alimentele înghețate fără să pățești ceva.

Foarte ingenios, nu crezi? Trebuie să încerci și tu și să le povestești și prietenilor tăi despre acest truc, le-ai putea chiar salva viața. Până la urmă, informația este valoroasă doar dacă o împărtășim cu alte persoane, și ce modalitate mai bună de a îi arăta cuiva că îți pasă decât împărtășindu-i asemenea informații prețioase, alături de nelipsitele filmulețe amuzante cu pisici.

Sursa: tasta.ro