Te trec fiorii. Turcii au publicat o parte din înregistrarea cu jurnalistul Jamal Khashoggi când era ucis: Mă sufoc, ia punga de pe cap

Șeful departamentului de investigații al cotidianului turc Daily Sabah a povestit pentru Al Jazeera care au fost ultimele cuvinte ale jurnalistului Jamal Khashoggi înainte de a fi ucis.

RomaniaTV.net
11 nov. 2018, 18:45
Te trec fiorii. Turcii au publicat o parte din înregistrarea cu jurnalistul Jamal Khashoggi când era ucis: Mă sufoc, ia punga de pe cap

Conform sursei citate, care susține că ar deține o înregistrare audio în acest sens, aceste cuvinte au fost următoarele:

„Mă sufoc … Ia punga asta de pe capul meu, sunt claustrofob!”

Astfel, Nazif Karaman a declarat pentru Al Jazeera că Khashoggi s-a sufocat în timp ce avea o pungă de plastic pe cap și, potrivit înregistrărilor, crima a durat aproximativ 7 minute, arată stirileprotv.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că înregistrarea audio referitoare la uciderea jurnalistului saudit a fost trimisă în Arabia Saudită, SUA, Germania, Franța și Marea Britanie.

El a mai precizat că Arabaia Saudită știe că ucigașul lui Khashoggi s-a aflat într-un grup de 15 persoane care a ajuns în Istanbul cu câteva ore înainte de incidentul din 2 octombrie. Karaman mai afirmă că echipa sauidtă ar fi acoperit podeaua cu pungi de plastic, după care i-a dezmembrat corpul lui Khashoggi – operațiune care a durat 15 minute și care a fost condusă de Salah al-Tubaigy, șeful Consiliului Sudit de Criminalistică Științifică.

Sâmbătă, cotidianul turc Sabah a scris că asasinii jurnalistului Jamal Khashoggi s-au debarasat de corpul său aruncându-l în canalizare după ce l-au dizolvat în acid. Analiza unor prelevări efectuate în sistemul de canalizare al reşedinţei consulului saudit din Istanbul a permis detectarea unor urme de acid, scrie această publicaţie, fără să citeze surse.

După ce mai întâi au negat în mod ferm asasinatul jurnalistului care avea o atitudine foarte critică faţă de autorităţile saudite, acestea au afirmat în cele din urmă că el a fost ucis în cursul unei operaţiuni ”neautorizate” de către Riad.