Te uiţi la serviciu la filmuleţe cu pisici şi căţei? Specialişti trag un semnal de alarmă

"Paradoxul productivităţii" începe să acapareze atenţia a tot mai multor economişti, deoarece revoluţia digitală din ultimele patru decenii nu au avut ca rezultate o creştere puternică a productivităţii muncii, aşa cum era de aşteptat.

RomaniaTV.net
06 feb. 2018, 11:35
Te uiţi la serviciu la filmuleţe cu pisici şi căţei? Specialişti trag un semnal de alarmă

Microsoft, care a devenit una dintre cele mai profitabile companii din lume promovand softurile de productivitate, a recunoscut, in urma publicarii, luni, a sondajului efectuat in randul a 20.000 de angajati europeni, ca noua tehnologie digitala poate, in unele cazuri, sa scada productivitatea.

Microsoft a identificat o serie de posibile motive pentru acest impact negativ, intre care: angajatii sunt prea distrasi de fluxul constant de email-ui, notificari, mesaje text si tweet-uri, pe langa filmuletele virale cu pisici, pentru a se mai concentra perioade lungi de timp; angajatii nu sunt familiarizati intr-o masura suficienta cu noua tehnologie, pentru a o utiliza in mod adecvat; sau angajatii sunt epuizati nervos pentru ca, lucrand si de acasa, prin intermediul dispozitivelor mobile, se simt conectati permanent la serviciu, potrivit stirilekanald.ro

Citeşte şi „Dacă aş putea să vorbesc, ţi-as spune că”… mesajele cu care un câine a impresionat Internetul GALERIE FOTO

Desigur, Microsoft nu afirma ca tehnologia afecteaza productivitatea in toate cazurile. in schimb, afirma ca impactul tehnologiei depinde in mare parte de cultura din interiorul unei afaceri. Acolo unde cultura digitala este puternica, productivitatea creste datorita tehnologiei, dar nu si in afacerile cu o cultura digitala slaba.

Microsoft defineste companiile cu o cultura digitala puternica ca fiind cele unde angajati sunt pegatiti corect pentru noile tehnologii si accesul la informatii, managerii promoveaza adoptarea noilor tehnologii, iar directorii transmit angajatilor cum se incadreaza tehnologia in viziunea strategica a companiei.

In aceste companii, aproximativ 22% dintre angajati au spus ca se simt foarte productivi si numai 5% se simt neproductivi, comparativ cu 12%, respectiv 21% in companiile unde cultura digitala este scazuta.