Te vaccinezi anti-Covid la Obor și primești mici cu muștar. Primar Sector 2: “E pe bune, nu-i o glumă”

Radu Mihaiu a precizat că fiecare persoană care se va imuniza va primi și “o porție gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare”.

08 iun. 2021, 12:40
Te vaccinezi anti-Covid la Obor și primești mici cu muștar. Primar Sector 2: “E pe bune, nu-i o glumă”

Te vaccinezi anti-Covid la Obor şi primeşti mici. Un nou centru mobil de vaccinare împotriva Cobor-19 se va deschide, vineri, la Obor. Acolo, persoanele interesate se vor putea imuniza fără programare, informează Agerpres.

În România, campania de vaccinare anti-Covid 19 încetinește, doarece relaxările nu îi motivează pe oameni să se vaccineze. Primăriile și societatea civilă au intervenit, organizând maratoane accesibile și oferind recompense celor ce se vaccinează.

Maraton de vaccinare cu tombolă. Românii care se vaccinează pot câştiga o maşină

„Așa cum s-au legat lucrurile, celebrul nostru târg plin de istorie, Oborul, va fi o nouă atracție: vaccin cu mici cu muștar. E pe bune, nu-i o glumă. De ceva timp, cei 2 viceprimari au pornit demersurile pentru a deschide un centru de vaccinare în această locație, ce este probabil «cea mai vizitată» de bucureșteni. Scopul dorit: să oferim acces ușor la imunizare tuturor categoriilor sociale. Spre surpriza tuturor, antreprenorii deținători ai rețetei celebrilor «mici de la Obor» vor să susțină campania de vaccinare: pentru fiecare vaccinat, o porție gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare”, a anunțat primarul Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

“Vineri, deschidem ‘Caravana de la Obor’ – un nou centru de vaccinare mobil, unde oamenii se pot vaccina rapid şi fără programare. Avem Pfizer şi Johnson & Johnson, serul într-o singură doză”

, a scris primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, marţi, pe Facebook.

Edilul a precizat că fiecare persoană care se va imuniza va primi și “o porție gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare”.

Centrul va funcţiona vinerea şi sâmbătă aceasta în intervalul orar 08:00 – 20:00, iar duminică – între 08:00 şi 18:00.

Și localurile din țară încurajează oamenii să se vaccineze. Pe lângă reducerile oferite de multe restaurante, cafenele și baruri, unele oferă chiar și o băutură gratis clienților vaccinați.

Editura Curtea Veche a atras atenția publicului acum două săptămâni, când a oferit o carte gratuită pentru oricine s-a vaccinat cu prima doză între 7-16 mai. Prin librăriile Diverta, s-au distribuit peste 7.000 de cărți gratuite în întreaga țară.

Inițiativele  anti-Covid inedite în lume, de la bani la un joint de marijuana

În Franța, locuitorii satelor din jurul orașului Reims au fost vizitați de Vacci’Bus, un autobuz modificat pentru a deveni centru de vaccinare mobil. La Veneția, vapoarele de transport în comun numite vaporetto au fost tranformate și ele în centre de vaccinare, pentru a ajunge la localnicii în vârstă de pe insulele din laguna venețiană.

Autodromul Monza, unde are loc circuitul Grand-Prix-ului italian, a devenit și el centru de vaccinare. Pentru cei pasionați de cultură, mai multe muzee din Italia și-au deschis și ele ușile pentru a ajuta la campania de vaccinare.

În Marea Britanie, lumea se poate vaccina în faimoasa Catedrală de la Salisbury, în timp ce pe fundal pot asculta muzică de orgă cântată live de organiștii catedralei.

În Serbia, guvernul oferă o mică sumă, echivalentul a 125 de RON, ca recompensă pentru cei ce se vaccinează. Serbia a reușit deja să-i vaccineze pe cei foarte dornici, așa că acum are nevoie să îi motiveze pe nehotărâți sau sceptici- în zonele rurale și sărace din Serbia, suma oferită de guvern este semnificativă.

În zona kurdă din Turcia, o echipă de „convingere” a bătut la ușile bătrânilor, pentru a le vorbi față în față despre beneficiile vaccinării și chiar pentru a-i vaccina.

În Statele Unite, au apărut inițiative anti-Covid din ce în ce mai creative pentru a încuraja cetățenii să se vaccineze. Statul Ohio organizează o tombolă cu un premiu în valoare de un milion de dolari, precum și cinci burse pentru universitate (costurile școlarizării sunt notoriu de mari în SUA). Statul Virginia de Vest oferă obligațiuni de 100 de dolari tinerilor între 16-35 de ani care se vaccinează, în timp ce bugetarii din Maryland primesc un bonus de 100 de dolari.

Firmele din SUA se întrec oferte atractive anti-Covid. Krispy Kreme oferă gogoși gratis, diverse magazine și berării dau bere, Six Flags oferă bilete gratuite la parcurile lor de distracții, iar liga NFL a pus și ea la bătaie 50 de bilete la următorul Super Bowl pentru cei vaccinați. Angajații lanțurilor precum McDonald s, At&T sau Target primesc bonusuri sau zile libere dacă se vaccinează.

În orașele americane unde marijuana este legală, cei vaccinați pot primi chiar și un joint de marijuana ca recompensă pentru eforturile lor.

În Australia, care și-a închis porțile odată cu pandemia, posibilitatea de a călători internațional este unul dintre cei mai importanți factori motivanți pentru cetățeni. Australienii care nu se vaccinează pot pierde alocațiile și alte ajutoare de la stat. În Noua Zeelandă, peste o treime din firme își obligă angajații să se vaccineze.

Bilanț vaccinare 7 iunie 2021. Numărul românilor care au primit doar prima doză rămâne scăzut

Japonezilor li s-au oferit băi cu săruri, cupoane, găluști și reduceri la taxiuri. Rușilor din Moscova li s-a oferit înghețată gratis sau cupoane de reducere. În India, s-au oferit blendere și bijuterii, în timp ce chinezii au putut primi câte două cutii de ouă. În Emiratele Arabe Unite, mai multe săli de fitness din Dubai au oferit reduceri sau acces gratis celor vaccinați.

În Jakarta, capitala Indoneziei, se practică o strategie opusă: cei nevaccinați ar putea fi amendați, și-ar pierde ajutoarele de la stat și nu vor putea accesa serviciile publice.

La unul dintre centrele de vaccinare din Mexico City, cei ce așteptau vaccinurile s-au putut bucura de muzică live.