Teama de coronavirus goleşte magazinele. Se cumpără ca de sărbători GALERIE FOTO

Teama de coronavirus i-a făcut pe oamenii din Sibiu să golească rafturile magazinelor. Se cumpără în special produse neperisabile, cum sunt conservele dar și hârtie igienică, făină sau cartofi.

11 mart. 2020, 15:04

Magazinele din Sibiu înregistrează o creștere a numărului clienților precum și o majorare a cantităților de produse cumpărate. Oamenii și-au umplut coşurile cu cantități mari de conserve de carne, pate-uri, paste făinoase dar și legume și fructe. În urma lor au rămas rafturi goale.

Aglomerație a fost și la rafturile cu produse de curățenie și igienă, semn că sibienii au început să ia în serios avertismentele medicilor. În câteva ore s-au cumpărat sute de baxuri de hârtie igienică, prosoape de hârtie, săpun și detergenți.

Panica provocată de coronavirusul Covid-19, încă de dinainte de confirmarea primului caz, i-a mai determinat o dată pe români să-și facă provizii, însă după două zile au vrut să returneze cantitățile uriașe de alimente cumpărate.

Autoritățile fac din nou apel la calm și dau asigurări că există stocuri suficiente de alimente pentru asigura necesarul de consum din țara noastră.

Citeşte şi România suspendă exportul de medicamente pe timpul epidemiei de coronavirus