România suspendă exportul de medicamente pe timpul epidemiei de coronavirus

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a anunţat miercuri suspendarea exporturilor de medicamente şi echipamente medicale pe o periadă de şase luni.

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 13:45
România suspendă exportul de medicamente pe timpul epidemiei de coronavirus

„Comunicat de presă

La propunerea Ministerului Sănătății, Comitetul National pentru Situații Speciale de Urgență a dispus emiterea unui ordin ce cuprinde suspendarea temporară, pentru o perioadă de 6 luni, a distribuției, în afara teritoriului României, a medicamentelor, dispozitivelor medicale și materialelor sanitare esențiale în prevenția și tratarea afecțiunilor asociate infecției cu COVID-19.

Această măsură face parte din planul de acțiune al MS ce are are în vedere asigurarea cu stocuri adecvate și continue de medicamente, dispozitive medicale și materiale sanitare esențiale în această situație. Lista va fi stabilită împreună cu experții din comisiile de specialitate ale ministerului, avându-se în vedere în mod special, medicamente precum: antivirale, antiinflamatorii, antibiotice, antitermicele, atifungice, anestezice, sedative, precum și alte medicamente considerate necesare în tratarea cazurilor de COVID-19 și a complicațiilor acestora.

Deasemenea, lista va cuprinde materiale sanitare și dispozitive medicale cum ar fi: combinezoane, mănuși, seringi, măști, ochelari de protecție, soluții dezinfectante, precum și alte materiale și dispozitive medicale identificate a fi necesare pentru gestinoarea cazurilor de COVID -19.”, se arată în comunicatul emis miercuri de CNSSU.

Citeşte şi: Cât de simplu afli dacă ai coronavirus. Cum arată şi cum se face testul Covid-19