Teama de tsunami, după cutremurul din Mexic. Patru insule din Galapagos au fost evacuate

Guvernul Ecuadorului a dispus evacuarea populației de pe patru dintre insulele Galapagos, inclusiv Isabela, cea mai mare din arhipelag, ca urmare a alertei de tsunami declanșată după cutremurul din Mexic, care s-a resimțit în întreaga America Centrală.

08 sept. 2017, 12:14
Teama de tsunami, după cutremurul din Mexic. Patru insule din Galapagos au fost evacuate

Autoritățile ecuadoriene au informat că în urma cutremurului de mare intensitate înregistrat în sudul Mexicului, Centrul pentru Alertă de Tsunami din Oceanul Pacific, cu sediul în Hawaii, a emis o alertă de tsunami pentru Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Honduras și Ecuador.

Centrul de operațiuni de urgență din Ecuador a dispus evacuarea populației din insulele San Cristóbal, Isabela, Santa Cruz și Floreana și au pus la dispoziție centre de adăpost îndepărtate de zonele de coastă. În cazul insulei Isabela, cea mai mare din arhipelag, s-a dispus evacuarea totală ca urmare a poziționării sale în zona de impact a unui tsunami. Autoritățile au dispus și retragerea ambarcațiunilor în afara zonei de risc și întreruperea curentului electric în zonele apropiate de coastă.

Citeşte şi Cutremur în Mexic, imaginile dezastrului. Cum arată ţara după seismul devastator GALERIE FOTO

Insulele Galápagos sunt situate la circa o mie de kilometri de coastele continentale ale Ecuadorului și sunt unele din atracțiile turistice cele mai importante ale acestei țări andine.

Potrivit autorităților insulare, se înregistrează valuri de intensitate neregulată de-a lungul coastelor arhipelagului, dar nu au fost primite informații privind pagube sau pierderi de vieți omenești.