Țeapa de peste 1000 de euro pe care a luat-o o româncă după ce și-a cumpărat cățelul online

O româncă, stabilită în Austria, a vrut să scutească niște bani, așa că a decis să își cumpere cățelul pe care și-l dorea din România. Odată ajunsă în posisia animăluțului aceasta a trăit un șoc.

21 mart. 2023, 13:45
Țeapa de peste 1000 de euro pe care a luat-o o româncă după ce și-a cumpărat cățelul online

Maria, o româncă care s-a stabilit în Austria, în orașul Innsbruck, și-a dorit enorm de mult să își achizișioneze un cățel. Aceasta visa la un cățeluș din rasa Pooddle Canish Mini Toy. Pentru că în Austria prețurile sunt cu mult mai mari, aceasta a decis să caute un loc din care să își cumpere un astfel de cățel din România. Aceasta a consultat site-urile de anunțuri și a găsit exact cățelul pe care și-l dorea. În anunț era menționat faptul că are carnet de sănătate și pedigree.

Citește și: Povestea emoționantă a celui mai bătrân cățel din lume! Bobi a intrat în cartea recordurilor pentru vârsta sa

Maria a discutat cu propietara toate detaliile necesare pentru a asigura transportul cățelului și achiziționarea acestuia. Într-un final acesta au căzut de acord. Cățelul a ajuns în localitatea Linz de unde a fost preluat de Maria. Odată ajunsă acasă aceasta a constatat că micuțul se tot scărpina și avea burtica mărită. Aceasta a decis să îl ducă la medicul veterinar.

„Cățelul avea burta mare și se tot scărpina. L-am dus a doua zi la veterinar și medicul mi-a spus că am adus cățelul ilegal și că nu are cip. Mi l-a luat, l-a băgat în carantină 21 de zile, timp în care îi va face injecțiile necesare. De marți este în carantină și pe 3 sau 4 aprilie trebuie să îl iau. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa pentru că eu mi-am dorit cățelul acesta. Doctorul mi-a zis că s-ar putea să nu fie rasa pe care am cumpărat-o eu, ci o corcitură, dar asta nu mă mai interesează, ci vreau să fie bine”, povestește Maria.

Cățelul a intrat în carantină

Maria a încercat să o contacteze pe proprietara ca îi vânduse cățelul, însă aceasta îi blocase deja numărul.

„Am sunat-o pe doamna de la care l-am cumpărat să o întreb de ce m-a păcălit, dar mi-a blocat numărul. După o săptămână am sunat-o iar după alt număr și mi-a răspuns foarte urât și a zis că nu e vina ei, ci a medicului. I-am spus că dacă voia mai mulți bani îi dădeam, dar să nu mă pună în situația asta că aici nu e ca în România unde poți să ții un câine în curte și să nu te întrebe nimeni dacă e vaccinat”.

Românca plătise pentru Pooddle Canish Mini Toy prețul de 450 de euro, iar ulterior a mai fost nevoită să scoată din buzunar peste 700 de euro, pentru perioada în care acesta a stat în carantină.

„Eu sper să nu îmi dea și amendă pentru că a ajuns cățelul în țară ilegal. Am făcut o greșeală, mai bine luam din Austria cățel”, a mai spus păgubita.

Citește și: A crezut că a fost jefuită, îi lipseau mulți bani din geantă. Ulterior a aflat că Daisy, cățelușa ei, a fost hoțul, de fapt. De necrezut ce a putut face patrupedul cu ei!