Țeapă într-un magazin Lidl din România. Cum a ajuns o clientă să plătească peste 300 lei pentru ardei pe care nu i-a cumpărat

Angajații Lidl au fost acuzați că au înșelat clienți la casa de marcat. Un incident de acest fel a fost relatat de către o clientă. Femeia s-a plâns pe o rețea de socializare că a fost păcălită cu 300 de lei, bani pe care i-a plătit pentru niște produse pe care nu le-a cumpărat.

17 apr. 2024, 12:56
Țeapă într-un magazin Lidl din România. Cum a ajuns o clientă să plătească peste 300 lei pentru ardei pe care nu i-a cumpărat

O femeie din Cluj a povestit recent despre o țeapă pe care și-a luat-o într-un magazin Lidl din România. Femeia a povestit pe pagina sa de Facebook întreaga întâmplare, avertizând alți clienți să fie atenți când merg să facă cumpărături în acest supermarket.

Ce a pățit clienta? Ei bine, femeia a povestit că a mers la cumpărături la Lidl și a achiziționat o pungă de ardei dulci. La final, clienta a mers la casă să plătească produsele pe care avea de gând să le achiziționeze. Nu a fost atentă și a fost taxată de casier pentru o pungă de ardei dulci cu suma de 341 de lei. În realitate, casierul a bătut pe casă 19 pungi de ardei, adică 18 bucăți în plus.

Citește și: Un român, nemulțumit de regulile LIDL. Este incredibil ce a făcut în supermarket: „Voi ce părere aveți? Sunt un infractor”

„Vreau să vă zic să aveți mare grija la magazinul LIDL de la IRA. Azi am pățit, uitați câte punguțe cu ardei mi-o bătut pe casă, 19 bucăți, și eu am luat doar o singură bucată. Verificați bonul la ieșirea din magazin. Noi nu am făcut-o și ne-am mirat de ce am plătit atâta, că nu am cumpărat nu știu ce…Ajungând acasă m-am uitat pe bon și am găsit cauza… Mâine mergem să lămurim situația, aveți grijă oameni buni! După ce totul e enorm de scump, ne mai și fac de bani cu intenție sau fără”, a scris clienta Lidl pe Facebook.

Citește și: Cele mai așteptate produse intră la super-ofertă la Lidl, începând de luni, 15 aprilie 2024. Sunt disponibile în stoc limitat, se vor vinde ca pâinea caldă