Țeapa luată de un prahovean care a crezut că și-a cumpărat un Iphone 14 Pro Max. Ce a primit în schimbul a 3.500 de lei

Un bărbat din Prahova a fost țepuit de un vânzător de pe OLX. Crezând că și-a achiziționat un Iphone 14 Pro Max contra sumei de 3.500 de lei, prahoveanul a primit cu totul altceva.

13 nov. 2023, 14:30
Țeapa luată de un prahovean care a crezut că și-a cumpărat un Iphone 14 Pro Max. Ce a primit în schimbul a 3.500 de lei
Țeapa luată de un prahovean care a crezut că și-a cumpărat un Iphone 14 Pro Max. Ce a primit în schimbul a 3.500 de lei

Un bărbat din Prahova a fost țepuit de un infivid din Neamț de la care a cumpărat un telefon marca Iphone 14 Pro Max contra sumei de 3.500 de lei. Nu mică i-a fost mirarea prahoveanului când a descoperit în colet cu totul altceva.

Citește și: Cum să prelungești durata bateriei la smartphone. Trei trucuri pe care ar trebuie să le știe orice utilizator de iPhone sau Android

Țeapa luată de un prahovean: a comandat un Iphone 14 Pro Max dar a primit altceva

Cumpărătorul a sesizat autoritățile atunci când și-a dat seama că a fost țepuit de individul din Neamț. Pe fir au intrat polițiștii care au reușit ca, în scurt timp, să recupereze prejudiciul în valoare de 3.500 de lei. Întâmplarea a avut loc pe 1 noiembrie 2023, când tânărul din localitatea prahoveană Șoimari a găsit un anunț pe OLX  potrivit căruia un cetățean din Neamț are spre vânzare un terminal iPhone 14 Pro Max la un preț atractiv.

A luat legătura imediat cu vânzătorul din Neamț, care l-a asigurat că telefonul este cât se poate de original și au bătut palma contra sumei de 3.500 de lei. În data de 3 noiembrie, când curierul i-a adus prahoveanului telefonul acasă, cumpărătorul a constatat că telefonul este un fals jalnic, nicidecum un original așa cum l-a asigurat presupusul vânzător, ce s-a dovedit a fi un șarlatan.

Tânărul a mers la secția de Poliție din Șoimari unde a reclamat înșelătoria. Conform IPJ Prahova, la data de 4 noiembrie, polițiștii Postului de Poliție Comunal Șoimari au fost sesizați de către un tânăr cu privire la faptul că ar fi fost înșelat cu 3.500 de lei de către o persoană. Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 1 noiembrie, tânărul în cauză ar fi convenit cu o persoană de pe o platformă de vânzări online achiziționarea unui telefon mobil în schimbul a 3.500 de lei.

Ulterior, la data de 3 noiembrie, tânărul a primit prin curier un pachet care conținea un telefon contrafăcut. În urma investigațiilor, polițiștii au prins făptașul, un tânăr de 21 de ani din județul Neamț. În urma audierii, vânzătorul de rea credință a restituit întreg prejudiciul cauzat. Chiar dacă a dat banii înapoi, tânărul nu a scăpat de pedeapsă. Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal de înșelăciune, scrie observatorulph.ro.

În 2021, o pensionară din Galați a comandat un iPhone, în valoare de 6.700 de lei. Curierul i-a adus acasă cutia, iar când a deschis-o femeia a avut un șoc. Înăuntru nu era niciun telefon, ci doar cuie și șuruburi. Poliția a fost alertată și a început o anchetă.

Citește și: Lovitură pentru şoferii de BMW care şi-au luat iPhone 15. Maşina îi „prăjește” o componentă importantă