Ţeapa cu seturi de oale care face ravagii în România. La ce trebuie să fiţi atenţi ca să nu pierdeţi banii

O nouă înşelătorie face ravagii în România. Escrocii profită de lipsa de atenţie a persoanelor în vârstă şi le vând produse la preţuri exorbitante.

31 ian. 2020, 07:59
Ţeapa cu seturi de oale care face ravagii în România. La ce trebuie să fiţi atenţi ca să nu pierdeţi banii

Un escroc a dat o astfel de ţeapă la Buzău. Când un vârstnic i-a deschis uşa casei, individul a zis că are un set de oale și alte lucruri necesare în bucătărie la prețul de 160 lei. Bărbatul și-a chemat soția despre care știa că este interesată de fel de fel de obiecte pentru bucătărie.

„Am un set de oale, 16 bucăți, calitate superioară, au rămas de la un târg. S-au vândut toate și a rămas doar acesta. Vi-l dau la 1.600 lei! La mega ofertă! Și vă mai dau și un aspirator cadou dacă le luați”, a spus escrocul, umflând preţul de 10 ori. „Soțul a înțeles că prețul este 160 lei. Îmi pare rău, n-am atâția bani…”, a răspuns femeia. „Nu! Am zis 1.600 lei! Cum să fie 16 oale doar 160 lei? Dar câți bani aveți?”, a venit răspunsul. „Am 500 lei toți banii în casă”. „Păi… poate mai găsiți totuși măcar 300 lei. Și vi le las pe toate la prețul de 800 lei”.

Până la urmă, oamenii i-au dat escrocului 800 lei. Numai că setul de oale pe care el l-a vândut cu 800 lei costă 289 lei, iar de pe unele site-uri poate fi cumpărat chiar cu 189 lei.

Andra, sabotată pe internet. Ce i-a putut face un escroc artistei

Ssfatul pentru a evita astfel de situații este simplu: nu deschideți ușa! Și, dacă deschideți, după ce aflați scopul și durata „vizitei”, nu-i primiți în casă!

„A zis prețul oalelor astfel încât să ni pară că este doar 160 lei. Abia după ce s-a așezat comod pe fotoliul din sufragerie, a zis clar prețul: 1.600 lei! Eu apucasem să-mi chem soția să vadă produsele. I-am dat banii pentru că ne-a fost frică să nu ne omoare în casă. În plus, nu aveam de unde să știm că setul de oale costă, de fapt, 289 lei. Noi suntem oameni de bună-credință. Nu am crezut că pot fi astfel de persoane”, a declarat bătrânul pentru DC News.

Victimele nu vor face plângere la Poliție pentru că nu au date despre respectiva persoană.