Teatrul Ion Creangă din Capitală va fi MODERNIZAT

Teatrul Ion Creangă din Capitală va fi reamenajat. Sala de spectacole va fi reconfigurată, iar scena mobilă va fi înlocuită cu una nouă.

14 ian. 2015, 08:19
Teatrul Ion Creangă din Capitală va fi MODERNIZAT

În perioada 2009-2011 s-a realizat consolidarea integrală a corpului central şi a celor două laterale a clădirii teatrului, iar se trece la realizarea lucrărilor de amenajare, reabilitare şi refuncţionalizare atât a sălii de spectacole cât şi a spaţiilor spaţiilor aferente teatrului.  Lucrările vor dura 2 ani și vor costa 16 milioane lei (3,5 milioane euro), potrivit b365.ro.

Conform caietului de sarcini, se are în vedere micşorarea înălţimii scenei actuale, reducerea numărului actual de locuri din sală de la 381 la circa 250, datorită gradului de ocupare nesatisfăcător, reconfigurarea acustică a sălii și realizarea unor facilităţi de acces pentru persoanele cu handicap locomotor.

De asemenea, scena mobilă și instalațiile aferente acesteia vor fi înlocuite, sala de spectacole va fi reconfigurată. În plus, se doreşte dezafectarea parţială a unor zone publice defavorizate din punct de vedere al vizibilităţii, precum şi introducerea unor noi spaţii tehnice, a unor spaţii tip ateliere de creaţie pentru copii între 0-3 ani, birou de organizare pentru administraţia teatrului, cameră pentru înregistrare în zona scenei, precum şi valorificarea spaţiilor din zona parterului.