Teatrul Muzical Ambasadorii, înfiinţat prin hotărâre de guvern

Publicat: Miercuri, 09 Ianuarie 2019 18:31 // Actualizat: Miercuri, 09 Ianuarie 2019 18:31 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri o hotărâre privind înfiinţarea şi funcţionarea Teatrului Muzical "Ambasadorii", precum şi pentru modificarea organizării Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

La inițiativa Uniunii Criticilor Muzicali și a Forumului Muzical Român, s-a considerat necesară înființarea unei noi instituții publice de spectacole şi concerte, în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale. Colectivul artistic al Teatrului Muzical "Ambasadorii" va fi compus din absolvenții liceelor și universităților de profil, oferind în acest fel locuri de muncă pentru tinerii artiști.

„Într-o lume digitală în care tinerii sunt, pe bună dreptate, orientați către cunoaștere prin intermediul social media, ne propunem ca instituția nou înființată să reprezinte o ofertă atractivă pentru publicul tânăr, deschizând o poartă către educație, prin cultură”, a explicat ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz.

Teatrul Muzical "Ambasadorii" va funcţiona ca instituţie publică de spectacole şi concerte, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, conform prevederilor OUG nr. 21/2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte, precum şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic, cu modificările și completările ulterioare.

Instituția va fi condusă de un manager desemnat pe baza unui concurs de proiecte de management, organizat în conformitate cu prevederile OUG nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare.

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ministerul Culturii sedinta de guvern Teatrul Muzical Ambasadorii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7205
RON
25 Jun
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H