Teheran: Norvegia îşi închide ambasada după atacul asupra misiunii diplomatice britanice

Norvegia şi-a închis ambasada la Teheran după atacarea misiunii diplomatice britanice, marţi, de către manifestanţi islamişti, a anunţat miercuri guvernul norvegian citat de AFP.

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 11:16
Teheran: Norvegia îşi închide ambasada după atacul asupra misiunii diplomatice britanice

Personalul diplomatic norvegian se află încă la Teheran şi nu s-a luat deocamdată nicio decizie de evacuare, a menţionat pentru France Presse Hilde Steinfeld, purtătoare de cuvânt a Ministerului norvegian al Afacerilor Externe, citată de Agerpres.

Marea Britanie îşi evacua miercuri întregul personal diplomatic de la ambasada sa din capitala iraniană, la o zi după atacurile violente de marţi vizând două imobile ale misiunii diplomatice britanice la Teheran, în contextul tensiunilor existente între Iran şi Occident pe tema controversatului dosar nuclear iranian.

Ministerul de Externe iranian şi-a exprimat marţi regretele în legătură cu atacul comis împotriva ambasadei britanice. Într-un comunicat publicat de agenţia Mehr, ministerul şi-a exprimat ‘regretele pentru comportamentul inacceptabil al unui număr restrâns de manifestanţi, în pofida eforturilor poliţiei’ şi a afirmat că ‘a cerut autorităţilor să adopte imediat măsurile necesare’ pentru a pune capăt ocupării ambasadei. La rândul său, Consiliul de Securitate al ONU a condamnat marţi ‘în cei mai severi termeni’ atacul.


loading...