Teheranul este atât de poluat, încât locuitorii sunt sfătuiţi să părăsească oraşul

Ministrul sănătăţii iranian, Marzieh Vahid Dastjerdi, le-a recomandat miercuri locuitorilor Teheranului să părăsească oraşul, care de câteva zile se confruntă cu un nivel crescut de poluare.

RomaniaTV.net
05 dec. 2012, 15:32
Teheranul este atât de poluat, încât locuitorii sunt sfătuiţi să părăsească oraşul

Dacă locuitorii Teheranului au posibilitatea să plece din oraş este bine să o facă, pentru a scăpa de condiţiile atmosferice nefavorabile„, a explicat ministrul iranian, scrie Agerpres.

Gradul de poluare a ajuns la un nivel critic în ultimele zile în capitală şi în alte mari oraşe iraniene.

O reuniune guvernamentală a fost amânată la Teheran şi au fost închise şcolile şi universităţile din oraşele afectate de poluare.

În pofida acestor măsuri, „calitatea aerului se menţine la niveluri periculoase şi concentraţia de emisii poluante a sporit în ultimele 24 de ore”, în special la Teheran, a declarat un reprezentant al departamentului de resort.

Din cauza poluării excesive, tot mai multe persoane cu probleme s-au prezentat la medic. Măsurile pentru reducerea poluării au costat economia iraniană aproximativ 275 milioane dolari, după cum a declarat pentru ISNA deputatul Mohammed Reza Tabesh.

Teheranul numără aproximativ 8 milioane locuitori şi este unul din cele mai poluate oraşe din lume, din cauza poziţiei sale geografice, 1.500 metri altitudine, şi a sporirii numărului de autovehicule.