Tehnologia de asistenţă video pe linia porţii ar putea fi folosită în Anglia din 2012

Tehnologia de asistenţă video pe linia porţii, care va permite să se verifice dacă balonul depăşeşte sau nu linia porţii, ar putea fi folosită în Anglia începând cu sezonul viitor, a anunţat, joi, secretarul general al Federaţiei Engleze de Fotbal, Alex Horne.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 15:15
Tehnologia de asistenţă video pe linia porţii ar putea fi folosită în Anglia din 2012

„Am putea vedea această tehnologie introdusă în Premier League începând cu sezonul 2012-2013. Este uşor să greşeşti şi am avut multe exemple în care arbitrii nu au putut vedea dacă balonul a depăşit sau nu linia porţii. Trebuie să-i ajutăm să ia decizii”, a declarat Horne pentru BBC.

Nouă sisteme video diferite sunt în prezent testate de specialişti agreaţi de FIFA, iar unul dintre acestea – „Goalminder” – va fi folosit, joi seară, în direct, într-un meci oficial din liga a treia engleză, în faţa experţilor FIFA.

În luna septembrie a acestui an, preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a declarat că este convins că tehnologia de asistenţă video pe linia porţii va putea fi introdusă după şedinţa de anul viitor al International Board (n.r. – forul mondial care se ocupă de modificările regulamentului).


loading...
Partenerii noștri