Telecabina prăbuşită în Italia avea frâna de urgenţă blocată. Mai multe persoane au fost arestate în dosar

Trei persoane au fost arestate în dosarul prăbuşirii telecabinei din Italia. În fotografiile realizate la faţa locului se vede că sistemul de frânare de urgență a fost blocat cu o menghină. Măsura a fost luată în scopul prevenirii blocajelor continue ale telecabinei.

26 mai 2021, 14:05
Telecabina prăbuşită în Italia avea frâna de urgenţă blocată. Mai multe persoane au fost arestate în dosar

Telecabina prăbuşită în Italia a ucis 14 persoane. Au fost arestați Luigi Nerini, directorul companiei Ferrovie del Mottarone care administrează telecabina, Gabriele Tadini și inginerul Enrico Perocchio, informează La Stampa

Iniţial, încadrarea juridică a tragediei a fost infracțiune de omor. Ulterior, acestei încadrări i-a fost adăugată o circumstanţă agravantă – eliminarea intenționată a măsurilor de precauție împotriva accidentelor de muncă când aceasta duce la un dezastru. În urma anchetei, au fost constatate anomalii ale sistemului de frânare de urgență.

Citeste si Tată şi fiu, protejaţi de un înger păzitor. Cum a trecut pe lângă moarte un italian și fiul său de 6 ani, înainte ca telecabina să se prăbuşească

Procurorul de caz a declarat că din fotografiile realizate la faţa locului rezultă că sistemul de frânare de urgență a fost modificat, în sensul în care fusese fixată o menghină care să blocheze frânele. Acest artificiu tehnic a fost explicat prin faptul că s-a dorit evitarea întreruperilor și blocajelor continue ale telecabinei. Anchetatorii au concluzionat că sistemul prezenta mai multe anomalii care ar fi impus reparații substanțiale. Totodată, aceştia au afirmat că însuşi directorul companiei care administra telecabina nu a dorit înlăturarea respectivei menghine. Când cablul s-a rupt, frâna de urgență nu a funcționat.

Telecabina prăbuşită a ucis 14 oameni. Există un singur supravieţuitor, un copil de cinci ani

Singurul supraviețuitor al accidentului, un băieţel de cinci ani, se află la Terapie Intensivă şi urmează să fie trezit din comă. Prognosticul medicilor rămâne, însă, rezervat. În teribilul accident, micuţul şi-a pierdut ambii părinţi, un frate de doi ani şi străbunicii materni.

A petrecut o noapte liniștită și starea lui este stabilă. Acest lucru a determinat echipa de medici să înceapă procesul de trezire a copilului, care constă în reducerea medicamentelor„, a declarat medicul Giovanni La Valle.

Citeste si Poveştile dramatice ale celor care şi-au pierdut viaţa în telecabina prăbuşită în Italia. Ultimul mesaj transmis de una dintre victime este zguduitor

Medicii care îl îngrijesc subliniază necesitatea consilierii psihologice după ce micuţul se va trezi din comă: „Copilul trebuie să aibă sprijinul psihologilor atât în ​​timpul trezirii, cât și după trezire. Echipa noastră de psihologi, experți și specializați în aceste cazuri s-a pregătit și va sprijini echipa de anesteziști în timpul trezirii. Mai târziu vor avea grijă atât de copil, cât și de familie„.

 


loading...
Partenerii noștri