Poveştile dramatice ale celor care şi-au pierdut viaţa în telecabina prăbuşită în Italia. Ultimul mesaj transmis de una dintre victime este zguduitor

Poveştile dramatice ale celor care şi-au pierdut viaţa în telecabina prăbuşită în Italia. Printre cei care şi-au găsit sfârşitul duminică se numără un cuplu de tineri care plănuiseră o întâlnire romantică, o familie care sărbătorea o zi de naştere dar şi oameni care au ales să se relaxeze la munte. Una dintre victime a trimis un ultim mesaj rudelor cu puţin timp înainte să moară.

24 mai 2021, 15:34
Poveştile dramatice ale celor care şi-au pierdut viaţa în telecabina prăbuşită în Italia. Ultimul mesaj transmis de una dintre victime este zguduitor

Poveştile dramatice ale celor care şi-au pierdut viaţa în telecabina prăbuşită în Italia. Silvia avea doar 26 de ani şi absolvise facultatea de Economie şi Managment pe 23 martie.

„Orice ai putea face, orice vis ai putea visa, începe”, scria Silvia pe rețelele de socializare când a absolvit facultatea.

Între timp, reuşise să se angajez la o parfumerie din Milano. A vrut câteva zile de pauză, aşa că a plănuit împreună cu iubitul ei în vârstă de 29 de ani o escapadă romantică la munte. Cei doi şi-au găsit sfârşitul în telecabina prăbuşită duminică în Italia.

„Tocmai absolvise, a plecat într-o călătorie cu iubitul ei. Am aflat despre accident citind site-urile de știri”, spun părinţii fetei, potrivit  La Repubblica, citat de digi24. 

Citeşte şi TRAGEDIE în Italia! 14 oameni morţi, doi copii răniţi, după ce telecabina în care se aflau s-a prăbuşit

Poveştile dramatice ale celor care şi-au pierdut viaţa în telecabina prăbuşită în Italia

Serena Costantino,

în vârstă de 27 de ani, și iubitul ei iranian Mohammadreza Shahaisavandi, în vârstă de 23 de ani, sunt alţi doi tineri care şi-au găsit sfârşitul în telecabina prăbuşită în Italia. Serena câştigase o bursă de cercetare la Institutul de Cercetare a Apelor şi se mutase de curând în Verbania, în timp ce iubitul ei îşi continua studiile la Roma. Acesta lucra într-un bar pentru a-şi plăti facultatea.

Angela Vito Gasparro a ales să-şi sărbătorească ziua de naştere împreună cu soţul său, la munte. Femeia împlinea 40 de ani. Înainte de a urca în telecabina morţii, aceasta i-a trimis un mesaj cumnatei sale.

„Urcăm în telecabină” a fost ultimul mesaj pe care ea l-a trimis cumnatei, la ora 11:00.

Roberta și Angela se cunoaşteau de când erau copii. Amândoi au crescut în Bari și de câțiva ani se mutaseră în provincia Piacenza. El era agent de pază, iar ea medic. În ultima vreme fusese implicată în campania de vaccinare anti-Covid și ajuta pacienții vulnerabili.

Printre victime s-au aflat și trei membri ai unei familii: Vittorio Zorloni, în vârstă de 54 de ani, soția sa Elisabetta Persanini (38 de ani) și fiul lor Mattia (5 ani), din Vedano Olona.

Citeşte şi Povestea dramatică a unui cuplu care a murit în telecabina prăbuşită în Italia: au fugit de frica atacurilor Hamas din Tel Aviv şi şi-au găsit sfârşitul în telecabina morţii

În accident și-au mai pierdut viața Amit Biran, în vârstă de 30 de ani, care în 2018 se mutase în Pavia pentru a studia medicina, soția lui Tal Peleg, în vârstă de 27 de ani, și fiul lor cel mic, Tom, de doi ani. Împreună cu ei erau și două rude care veniseră în vizită din Israel.

Nu au supraviețuit accidentului nici Itshak Cohen, de 82 de ani, nici soția sa Barbara Cohen Konisky, de 70 de ani.

Singurul supraviețuitor este copilul de cinci ani, care a ajuns în stare gravă la spitalul pentru copii din Torino. Medicii spun că plângea și striga încontinuu: „Lasă-mă în pace, lasă-mă în pace”.

Reamintim că telecabina prăbuşită în Italia a ucis 14 oameni. Martorii tragediei au declarat pentru La Repubblica și ANSA.it că au văzut cabina mișcându-se repede și apoi, de la înălțimea stâlpului, a fost aruncată şi s-a rostogolit. Telecabina transporta localnici și turiști din stațiunea balneară Stresa, aflată pe malul lacului Maggiore, până la cota 1.500 pe vârful muntelui Motarone. Instalaţia a căzut pe o pantă foarte abruptă, ceea ce a îngreunat mult operațiunile de salvare.