Telefoane second-hand vândute de Auchan. Retailerul introduce în oferta sa şi smartphone-uri recondiționate

Auchan a încheiat un parteneriat cu Recommerce Group, fostul startup românesc fenix.eco, care vinde telefoane second hand recondiționate. Smartphone-urile sunt puse în vânzare în 30 dintre hipermarketurile Auchan din România.

19 apr. 2022, 18:17
Telefoane second-hand vândute de Auchan. Retailerul introduce în oferta sa şi smartphone-uri recondiționate

Telefoane second-hand vândute de Auchan. Retailerul a încheiat un parteneriat cu Recommerce Group şi va vinde smartphone-uri recondiţionate în magazinele sale din București, Cluj, Craiova, Sibiu, Timișoara, Constanța, Brașov, Suceava, Bacău, Baia Mare, Deva, Galați, Oradea, Pitești, Satu Mare și Târgu Mureș.

Telefoane second-hand vândute de Auchan. Retailerul introduce în oferta sa şi smartphone-uri recondiționate

Citeşte şi Auchan vrea să cumpere Carrefour cu banii jos. Tranzacţia care schimbă piaţa de retail din România

“Sustenabilitatea mediului și a afacerilor este o problemă comună, care necesită un efort colectiv. Parteneriatul nostru strategic cu Auchan Retail România este esențial în acest sens și constituie o importantă oportunitate pentru Recommerce Group de a-și dezvolta afacerile în Europa de Est și de a crește piața dispozitivelor recondiționate din România. Smartphone-urile recondiționate de noi le oferă consumatorilor multe dintre avantajele telefoanelor noi.

Obiectivul nostru este să câștigăm 2-3% din piața smartphone-urilor noi, iar capacitatea de distribuție Auchan este o modalitate optimă de a face ca dispozitivele noastre să ajungă la cât mai mulți consumatori din România”, a declarat Grégoire Vigroux, Co-fondator și Senior Advisor Recommerce Eastern Europe, potrivit ECONOMICA.NET. 

Auchan a fost primul retailer care a integrat în oferta sa și smartphone-uri recondiționate, fiind, la rândul său, pionier în România în domeniul economiei circulare și al produselor electro sustenabile. Primul parteneriat pentru distribuția smartphone-urilor recondiționate a fost încheiat de Auchan în anul 2020 cu start-up-ul românesc, Fenix, specializat în recondiționarea smartphone-urilor și co-fondat în 2020 de antreprenorii Grégoire Vigroux, Adrien Arnoux și Hector Destailleur.

Citeşte şi FMI şi-a revizuit semnificativ în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în 2022

“Suntem mereu deschiși colaborărilor cu actori ale căror idei inovatoare vin în întâmpinarea preocupării noastre constante pentru protejarea mediului înconjurător. Ne bucurăm că parteneriatul nostru pentru distribuția smartphone-urilor recondiționate trece acum la nivelul următor și suntem convinși că acesta va avea un impact semnificativ, atât în dezvoltarea pieței de profil, cât și în extinderea paletei de opțiuni pentru responsabilitate față de mediu, prin reutilizarea telefoanelor și prin implicarea consumatorilor de a contribui astfel activ la un viitor mai sustenabil”, a declarat Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan Retail România.

Citeşte mai mult despre acest subiect pe ECONOMICA.NET