Telefoanele mobile, un potenţial transmiţător al virusului SARS-CoV-2. La câte ore trebuie dezinfectate

Cercetătorii de la Universitatea din Sao Paolo au descoperit că telefoanele mobile ale lucrătorilor din domeniul sănătăţii pot fi contaminate cu SARS-CoV-2.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 09:56
Telefoanele mobile, un potenţial transmiţător al virusului SARS-CoV-2. La câte ore trebuie dezinfectate

Telefonul mobil şi stetoscopul. N-o să găseşti un doctor în spital fără ele. Există, totuşi, o problemă. Cercetătorii de la Universitatea din Sao Paolo au descoperit că telefoanele mobile ale lucrătorilor din domeniul sănătăţii pot fi contaminate cu SARS-CoV-2. Astfel, aceste dispozitive ar putea face parte din lanţul de transmisie din mediul medical.

Anamaria Dobrotă, medic infecţionist: Telefoanele mobile sunt obiecte care pot fi contaminate cu o cantitate suficientă de virus, care să ducă la infectare ulterioară.

Anunţul URIAŞ al unui medic epidemiolog. „Dacă 90% din oameni ar face acest lucru, am bloca transmiterea covid-19”

Aceştia au avertizat că liniile directoare de control ale infecţiilor ar trebui să includă o politică universală cu privire la dezinfectarea telefoanelor mobile în cadrul spitalului. Anamaria Dobrotă îţi spune cum este situaţia la noi.

Anamaria Dobrotă, medic infecţionist: Nu este o indicaţie direct, scrisă într-un protocol, că trebuie la 2-3 ore să ne dezinfectăm telefonul. Ar trebui să facem asta toţi. Cumva este o regulă nescrisă, ce ţine de buna gospodărie internă. Însă nu folosim aceste obiecte în zona murdară, adică în zona în care sunt pacienţii şi în care tratăm pacienţii, deci acolo nu intră nimic din obiectele noastre personale. În zona murdară sunt telefoane speciale, care rămân acolo.