Telekom va schimba contractele clienţilor: Elimină taxa de reziliere anticipată a abonamentelor

Telekom România Communications va modifica toate contractele în curs de derulare și va elimina clauza care impune plata unei taxe de reziliere anticipată a abonamentelor, clauză care nu va mai putea să apară nici în contractele viitoare.

RomaniaTV.net
25 iul. 2018, 09:39
Telekom va schimba contractele clienţilor: Elimină taxa de reziliere anticipată a abonamentelor

Operațiunea va fi efectuată la intervenția Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care a mers în instanță. ANPC a chemat Telekom Romania Communications în judecată în luna mai 2014, în urma plângerii unui client al companiei, nemulțumit de faptul că trebuie să plătească despăgubiri de sute de euro pentru rezilierea contractului de abonament înainte de termen, potrivit Profit.ro.

Tribunalul București a decis, la 5 februarie 2016, că această prevedere este abuzivă, a dispus eliminarea sa din toate contractele în curs, precum și din cele viitoare și a amendat Telekom Romania Communications, unul dintre cei mai mari operatori locali de profil, cu 200 de lei.

Doi ani mai târziu, compania a înaintat apel, dar acum Curtea de Apel București a respins cererea.

ANPC a susținut că petentul beneficiază de o reducere lunară a abonamentului disproporționată față de despăgubirile ce trebuie achitate, creându-se un dezechilibru semnificativ între drepturile și obligațiile părților, ceea ce încalcă Legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesioniști și consumatori.