Telekom vrea să plece din piaţa de comunicaţii din România. Bogdan Chiriţoiu: Va trebui să ne batem capul în perioada următoare

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei a anunţat că Telekom vrea să iasă de pe piața de comunicații din România.

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 10:13
Telekom vrea să plece din piaţa de comunicaţii din România. Bogdan Chiriţoiu: Va trebui să ne batem capul în perioada următoare

Bogdan Chiriţoiu a anunţat că unul dintre cei patru mari operatori vrea să iasă de pe piaţa din România. 

„Două mari lucruri se întâmplă anul acesta în industria telecom: Unul din cei patru mari operatori vrea să iasă din piață și al doilea este lictația pentru noile frecvente pentru servicii 5G”, a declarat marți Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

„Și eu aș vrea să fie la fel de concurențială piața telecom cum e acum, dar se întâmplă niște lucruri și va trebui să ne batem capul în perioada următoare ca lucrurile sa ramana la fel de concurentiale ca in prezent. Pe partea de preluare a operațiunilor Telekom, dacă se va ajunge acolo, este implicat și Bruxelles-ul și noi și ANCOM vom lucra cu oficialii europeni, a precizat Chirițoiu, potrivit Hotnews.

În luna ianuarie, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a confirmat că „au avut loc discuții prospective între diverse părți interesate de o eventuală tranzacție” (n.a. a acțiunilor deținute de DT/OTE la Telekom România). 

După schimbarea conducerii politice în România, la finalul anului trecut, grupurile Deutsche Telekom și Orange au avut discuții cu noua Guvernare PNL.

Astfel, în data de 4 decembrie 2019, liderul PNL, premierul Ludovic Orban, și ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, s-au întâlnit la București cu Srini Gopalan, membru în boardul Deutsche Telekom (DT), responsabil de afacerile din Europa ale grupului german, care controlează indirect Telekom România.

În 12 decembrie 2019, premierul Ludovic Orban s-a întâlnit la Palatul Victoria cu unul din șefii operațiunilor Orange pentru Europa, Jean-Marc Vignolles, și cu Liudmila Climoc, directorul general al Orange România.

Citeşte şi Şoc pe piaţa media! După Telekom, Eurosport iese şi din grila altui operator important din România