TELENOVELĂ la Iaşi: L-a părăsit înaintea nunţii, iar el i-a tăiat frânele la maşină

Un bărbat a fost condamnat definitiv de justiţia ieşeană după ce a apelat la o metodă ca în filme pentru a-şi ucide iubita cu care urma să se căsătorească. Judecătorii au respins cererea de revizuire a dosarului în care Laurenţiu Achimescu a fost acuzat de tentativă la omor. Bărbatul fusese condamnat în prealabil la patru ani de închisoare cu executare şi plata unor daune morale.

21 ian. 2015, 07:10
TELENOVELĂ la Iaşi: L-a părăsit înaintea nunţii, iar el i-a tăiat frânele la maşină

Povestea de iubire dintre Laurenţiu Ovidiu Achimescu şi Elena T. a început în primăvara anului 2012. Amândoi erau divorţaţi şi cu copii, şi au dorit să ia viaţa de la început unul alături de celălalt. Procurorii spun că Achimescu mai fusese căsătorit de două ori, având trei copii, în timp ce Elena T. avea o fată de 12 ani din fosta căsătorie, care locuia împreună cu ea.

Cei doi îndrăgostiţi s-au mutat la scurt timp împreună, în locuinţa de pe strada Sărărie ce aparţinea mamei Elenei T. Totul părea să meargă ceas între ei, în vara anului trecut făcându-şi planuri de căsătorie. La scurt timp după ce s-au decis să-şi pună pirostriile, Laurenţiu Achimescu a plecat pentru o perioadă în Italia, unde a lucrat ca şofer profesionist. Logodnica sa a mers şi ea pentru câteva săptămâni, pentru a-l vizita. Bărbatul s-a întors în ţară şi a continuat să stea cu iubita şi fiica acesteia. Achimescu nu prea se înţelegea însă cu adolescenta, fapt ce provoca des certuri în familie. Bărbatul şi concubina sa au decis atunci să se despartă formal, numai de ochii familiei, şi să continue pe furiş relaţia, scrie Ziarul de Iaşi.

Varianta aleasă de ei a fost păguboasă, însă. Cu puţin timp înainte de nuntă, relaţia s-a răcit, iar femeia s-a descotorosit de Achimescu. Văzând că este izgonit întruna de cea care trebuia să-i fie nevastă, Achimescu şi-a pus în aplicare planul diabolic. „Pe 13 decembrie 2012, bărbatul a mers spre casa de pe Sărărie în care locuia victima, unde era parcată maşina sa. Cu un foarfece a tăiat cablurile de frână de la vehicul”, au precizat procurorii.

A doua zi, Elena T. s-a urcat în vehicul şi a încercat să se deplaseze prin oraş, însă după câteva sute de metri şi-a dat seama că nu-i merge frâna de serviciu. A tras frâna de mână şi s-a întors spre casă. Pe 15 decembrie 2012, după ce a văzut că planul său nu s-a îndeplinit, Achimescu a spart geamul de la maşină şi a incendiat-o. Mama victimei a văzut pe geam că maşina ardea şi a sunat repede la 112. După plecarea autorităţilor, Elena T. a chemat un electrician care s-a uitat la maşină şi şi-a dat seama că vehiculul fusese incendiat intenţionat, dar şi că frânele fuseseră defectate la fel.