Telenovela vânzării Rapidului se apropie de sfârşit. Actele se vor semna până vineri

Omul de afaceri Nicolae Cristescu, care doreşte să cumpere FC Rapid de la George Copos, a declarat, marţi, că s-a ajuns la un ultim acord şi "nu mai este nimic de negociat", urmând ca în două, maxim trei zile, actele să fie semnate.

RomaniaTV.net
25 iun. 2013, 20:24
Telenovela vânzării Rapidului se apropie de sfârşit. Actele se vor semna până vineri

Am ajuns la ultimul acord, nu mai este nimic de negociat, acum pot spune cu certitudine că înţelegerea s-a parafat, cel puţin punct de vedere verbal. Singurul lucru care mai este de făcut este redactarea de către avocaţi a contractului de vânzare-cumpărare. Practic, nu mai are ce să mai apară. Probabil în două, maxim trei zile, vom semna. A rămas suma care o negociasem în urmă cu două săptămâni. Iar sumele care vor apărea ulterior le va plăti domnul Copos„, a declarat Nicolae Cristescu.

Întâlnirea care a avut loc între Nicolae Cristescu şi George Copos a durat aproximativ două ore şi jumătate.

George Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.

Citeşte şi Copos, gata să vândă echipa RAPID unui reporter România TV. Vezi pentru ce sumă VIDEO

Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor. În consecinţă, formaţia giuleşteană va evolua în sezonul 2013-2014 în Liga a II-a.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 17 mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.