Teleportarea devine realitate! Un experiment incredibil realizat de Microsoft

Cercetătorii de la Microsoft au lansat un nou clip video în care prezintă o tehnologie care promite să schimbe din temelii modul în care percepem interacţiunea cu cei aflaţi la distanţă. Cu ajutorul Holoportation, experţii vor să transpună în realitate o experienţă demnă de celebrul serial Star Trek, teleportarea.

RomaniaTV.net
28 mart. 2016, 08:51
Teleportarea devine realitate! Un experiment incredibil realizat de Microsoft

Cercetătorul Shahram Izadai de la Microsoft Research prezintă modul în care, cu ajutorul căştilor de realitate virtuală Holo Lens, vom putea aduce în realitate imagini pe cei cu care discutăm, sub forma unor siluete tridimensionale, foarte reale.

Citeşte şi  NASA a lansat o capsulă fără pilot către Staţia Spaţială Internaţională

Sistemul dezvoltat de Microsoft se foloseşte de un set de camere video speciale care filmează interlocutorii şi îi transpun într-o formă virtuală, astfel că dă senzaţia că acestea se află în aceeaşi încăpere.

Mai mult chiar, sistemul permite înregistrarea interacţiunii, astfel că vom putea revedea imaginile, ajustate după preferinţe.

În imagini îl vedem, astfel, pe Shahram Izadai cum reduce silueta fiicei sale şi o proiectează pe o măsuţă. Potrivit acestuia, acest tip de imagini urmează să revoluţioneze modul în care vom păstra în viitor amintirile cu cei dragi.

Vedeţi clipul video şi aflaţi mai multe amănunte pe GadgetReport.ro