Televiziunea naţională din Polonia a prezentat o hartă cu Ucraina divizată, regiunea Cernăuţi ar trece la România. „Occidentul e pregătit să împartă Ucraina”, acuză un deputat de la Kiev

Occidentul este pregătit să împartă Ucraina şi deja a fost pregătită o hartă cu împărțirea teritoriilor sale, spune Ilia Kiva, fost deputat în Rada Supremă de la Kiev, el a postat o captură a hărţii pe Telegram.

25 mart. 2022, 09:28
Televiziunea naţională din Polonia a prezentat o hartă cu Ucraina divizată, regiunea Cernăuţi ar trece la România. „Occidentul e pregătit să împartă Ucraina”, acuză un deputat de la Kiev

Harta a fost prezentată iniţial pe postul de televiziune polonez TVP1,  principalul canal public de televiziune al TVP, radiodifuzorul național din Polonia. „Harta chiar a apărut pe canalul naţional din Polonia. Se confirmă tot ceea ce am vorbit deja și pentru ce este pregătit Occidentul în legătură cu Ucraina”, a scris Kiva pe canalul său de Telegram.

Conform acestei prezentări, regiunile Kiva, Lvov, Ivano-Frankivsk, Volîn, Rivne și Ternopil vor fi luate de la Ucraina şi vor fi trecute la Polonia, în timp ce României îi va fi redată regiunea Cernăuți. În urma împărţirii, Ungaria se va alege cu Transcarpatia, iar Rusia îşi va lua partea leului: Odesa, Nikolaev, Herson, Zaporojie, Dnepropetrovsk, regiunile Harkov și republicile din Donbass. Ca parte a Ucrainei însăși, potrivit creatorilor hărții, rămân regiunile centrale și de nord ale țării.

Citeşte şi Ucraina ar putea ceda teritorii Rusiei pentru încetarea războiului. Reacţia lui Joe Biden

Regiunea Cernăuți a fost creată la 7 august 1940 în urma ocupației sovietice a Basarabiei și Bucovinei de Nord. Regiunea a fost organizată în partea de nord-est a Ținutului Suceava al Regatului României, unind părți din trei regiuni istorice: jumătatea de nord a Bucovinei, jumătatea de nord a județului Hotin al Basarabiei și regiunea Herța, care făcea parte din județul Dorohoi (actualul județul Botoșani) al Moldovei propriu-zise.

Anterior, Ilia Kiva mai făcut o declarație cu care a atras atenţia, afirmând că Ucraina își trăiește ultimele zile. Potrivit acestuia, în ultima lună, mulți oficiali „patrioți” au părăsit țara și au luat cu ei în străinătate 2,6 miliarde de euro, în numerar.

Citeşte şi Emmanuel Macron, avertisment sumbru: „Suntem pe cale să intrăm într-o criză a alimentelor fără precedent”