Ucraina ar putea ceda teritorii Rusiei pentru încetarea războiului. Reacţia lui Joe Biden

Decizia se va lua pe baza unor referendumuri în regiunile ocupate fie de armata rusă, fie controlate de Ucraina.

24 mart. 2022, 22:39
Ucraina ar putea ceda teritorii Rusiei pentru încetarea războiului. Reacţia lui Joe Biden

Război în Ucraina. Preşedintele SUA Joe Biden afirmă, întrebat dacă în opinia sa Ucraina ar trebui să cedeze din teritoriul său pentru a obţine o încetare a focului, că această decizie aparţine exclusiv Ucrainei. Biden consideră că efortul privind primirea şi gestionarea milioanelor de refugiaţi nu trebuie lăsat pe umerii Poloniei, României sau Germaniei, ci trebuie să fie unul internaţional.

Rusia şi Ucraina au căzut la pace, primele negocieri cu rezultat pozitiv
„Această judecată aparţine în totalitate Ucrainei. Nimic despre Ucraina fără Ucraina. Nu cred că vor trebui să facă asta, dar această decizie  este a Ucrainei şi e decizia pe care ei trebuie să o ia”, a afirmat Biden joi seară, la Bruxelles, răspunzând unei întrebări.

În ceea ce priveşte milioanele de refugiaţi din Ucraina, preşedintele american consideră că aceasta „nu este o responsabilitate pe care Polonia, sau România, sau Germania să o ducă singure, este o responsabilitate internaţională, SUA, ca unul dintre liderii comunităţii internaţionale. are obligaţia de a se implica cu tot ce poate pentru a uşura suferinţa” acelor oameni.

Joe Biden, anunţ grav de la tribuna NATO: „Lipsa alimentelor va fi ceva real, toţi vom suferi”

Biden, întrebat dacă Rusia ar trebui exclusă din G20: Răspunsul meu e da, dar depinde de G20

Preşedintele american Joe Biden afirmă că în opinia sa Rusia ar trebui să fie exclusă la viitorul summit al statelor membre G 20, el arătând că a ridicat această problemă joi, la summit-urile de la Bruxelles.

Întrebat, joi seară, la Bruxelles, dacă Rusia ar trebui exclusă din G 20, grupul care reuneşte 20 de state şi Uniunea Europeană reprezentând cele mai mari economii ale lumii, preşedintele american a replicat: „Răspunsul meu de da, dar depinde de G20”.
„S-a discutat despre asta azi, am ridicat problema dacă acest lucru se poate face dacă Indonezia şi alţii nu sunt de acord”, a explicat Biden. Joe Biden este de părere că reprezentanţi ai Ucrainei ar trebui invitaţi la reuniunea G20 în care se decide acest lucru.

China s-a declarat împotriva excluderii Rusiei de la viitorul summit G20. SUA şi de aliaţii occidentali susţin acest lucru, în urma războiului declanşat în Ucraina.

„Rusia este un stat membru important al G20, niciun membru nu are dreptul să excludă un alt stat”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Wang Wenbin. Polonia a anunţat, marţi, că le-a sugerat oficialilor americani ca Rusia să fie exclusă din grupul G20 (grupul celor mai importante economii ale lumii) ca pedeapsă pentru invadarea Ucrainei, iar solicitarea a primit un ”răspuns pozitiv şi aprobare”.
Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să participe la un summit G20, prevăzut la sfârşitul anului în Indonezia, a transmis miercuri ambasadoarea rusă în această ţară din Asia de Sud-Est, Liudmila Vorobieva, care a respins îndemnuri de excludere a Rusiei din cauza războiului din Ucraina.


loading...