Televiziunea rusă a intrat peste transmisiunea de la Camera Reprezentanţilor difuzându-şi propriul său program

Transmisiunea pe internet a canalului american C-SPAN a fost întreruptă joi timp de circa zece minute și înlocuită de un program al televiziunii ruse de stat RT.

13 ian. 2017, 06:45
Televiziunea rusă a intrat peste transmisiunea de la Camera Reprezentanţilor difuzându-şi propriul său program

„În această după-amiază (joi, n.r.), transmisiunea online a C-SPAN a fost pentru scurt timp întreruptă de un program al RT. Suntem în curs de anchetare și rezolvare a problemei”, a indicat canalul american pe contul său de Twitter.

„Cum RT este unul dintre canalele pe care noi le monitorizăm în mod regulat, presupunem că aceasta este o problemă de rutare internă. Dacă situația stă altfel, vă vom aduce cu siguranță la cunoștință”, a adăugat canalul citat.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 14,30 (19,30 GMT) în timp ce C-SPAN transmitea audierea din Camera Reprezentanților consacrată jandarmului Bursei americane (SEC), informează Agerpres.

Citeşte şi Viitorul şef al Pentagonului James Mattis: SUA trebuie să fie pregătite să înfrunte Rusia

Canalul rus RT, ex-Russia Today, este adesea acuzat că servește ca organ de propagandă al Kremlinului, notează AFP.

Televiziunea a fost menționată în ultima săptămână într-un raport al serviciilor americane de informații privind ingerința Moscovei în campania prezidențială din SUA. O versiune de 25 de pagini a fost făcută publică pe 6 ianuarie. De asemenea, E-mailuri piratate ale Partidului Democrat și ale unui apropiat al lui Hillary Clinton au fost difuzate înaintea alegerilor pe internet, în special de Wikileaks, destabilizând candidata democrată.