Televizoare cu FISE pentru bolnavii internaţi în spital

De acum înainte, pacienţii care vor dori să se uite la televizor în spital vor trebui să plătească.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 07:52
Televizoare cu FISE pentru bolnavii internaţi în spital

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare a venit cu o idee pentru a scoate bani pentru factura la electricitate.

De acum înainte, pacienţii care vor dori să se uite la televizor, vor putea să o facă numai cu fise. Astfel, cine va dori să vadă ştiri sau filme o va putea face la televizoarele cu fise care vor fi instalate în saloane, după ce până acum pacienţii aveau posibilitatea de a-şi aduce de acasă propriile aparate.

O oră de vizionare va costa 2,5 lei, dar televizoarele vor funcţiona doar cu fise de 5 lei, pentru două ore. Astfel, factura la electricitate se va diminua, pentru că pacienţii nu vor mai folosi mai multe televizoare odată, iar conducerea spitalului va putea face economii.

Pentru moment, în saloane vor fi instalate 20 de televizoare, urmând ca în perioada următoare fiecare dintre cele 75 de saloane să aibă propriul televizor cu fise.

Investiţia nu aparţine spitalului, ci unei firme private care a făcut un parteneriat cu unitatea sanitară.

Sisteme similare de teleizoare cu plată există şi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, şi la Spitalul Clinic Judeţean din Târgu-Mureş.