Ţelina, inamicul stresului. Acestea sunt opt dintre virtuţile sale vindecătoare

În toate timpurile, țelina s-a numărat printre cele mai eficiente tratamente naturiste utilizate de om. O folosim în bucătărie, dar la fel de utilă ne e și în farmacie... Farmacia naturii.

RomaniaTV.net
27 nov. 2015, 10:15
Ţelina, inamicul stresului. Acestea sunt opt dintre virtuţile sale vindecătoare

Prețuită de greci încă din antichitate, țelina are virtuți vindecătoare excepţionale, prin bogăţia sa de vitamine, enzime, hormoni vegetali şi substanţe aromatice complexe, uşor asimilabile, care exercită efecte echilibrante asupra organismului uman, detoxifiante, reglatoare hormonal şi de reîntinerire generală.

Atât frunzele, cât şi rădăcinile prezintă o multitudine de proprietăţi terapeutice care amelioreaza si trateaza dereglarile aparatului digestiv (gastrite, stomahice, laxative, antimalarice, vermifuge, drenarea ficatului, întărirea stomacului), iar seminţele au virtuţi carminative şi tonic-aperitive, cu implicaţii în balonări şi aerofagie.

Citeşte şi  Dieta cu ţelină: Soluţia perfectă de a slăbi sănătos

Țelina conține vitamina A, B, C, K, PP, dar și minerale precum potasiu, zinc, calciu, fosfor, magneziu. În scop terapeutic, se folosesc rădăcinile tuberizate, frunzele și semințele cunoscutei legume.

Acestea sunt afecțiunile în tratamentul cărora intervine țelina

1. Afecțiunile aparatului digestiv

Țelina intervine pozitiv în tratamentul digestiei lente, icterului, ascitei, hepatitei, arsurilor stomacale, ulcerului duodenal, balonărilor digestive, spasmelor abdominale, gazelor stomacale şi intestinale, intoxicarii sângelui. Tratamentul se face cu seminţe măcinate fin sau cu decoct din rădăcini (o lingură cu rădăcini rase la 200 ml apă, care se consumă înainte de mese).

Citeşte mai mult pe antenasatelor.ro