Temperatura la care coronavirusul dispare în 5 MINUTE. Cât rezistă pe masca de protecţie şi pe alte suprafeţe

Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au făcut mai multe teste pentru a vedea care sunt temperaturile la care coronavirusul moare și pe ce suprafețe rezistă cel mai mult.

06 apr. 2020, 06:02
Temperatura la care coronavirusul dispare în 5 MINUTE. Cât rezistă pe masca de protecţie şi pe alte suprafeţe

Coronavirusul este afectat de temperaturile înalte, iar la o temperatură de aproximativ 4 grade Celsius rămâne activ, infecția durând două săptămâni. La 70 de grade Celsius, virusul poate să dispară în doar 5 minute. La o temperatură de 22 de grade Celsius, virusul este activ timp de o săptămână, iar la 37 de grade Celsius rezistă doar două zile. La temperaturi de peste 65 de grade Celsius, infecția ar putea dispărea în 30 de minute sau mai puțin.

Măştile de protecţie, obligatorii în cinci judeţe din România începând de LUNI 6 APRILIE. Alte două judeţe vor să adopte această măsură

Potrivit cercetătorilor din Hong Kong, COVID-19 rezistă cel puțin trei ore pe hârtie, în timp ce pe lemn și țesături persistă maximum două zile. Pe sticlă coronavirusul poate rezista maximum patru zile, iar pe oțel și materiale plastice este prezent maximum o săptămână.

În anumite condiții (la temperatura camerei și la o umiditate de 65%) COVID-19 rezistă maximum o săptămână pe suprafața exterioară a măștilor de protecție.