Măştile de protecţie, obligatorii în şase judeţe din România începând de LUNI 6 APRILIE. Alte două judeţe vor să adopte această măsură

Măștile de protecție devin obligatorii începând de luni, 6 aprilie, în județele Galați, Iași, Vaslui, Suceava, Maramureș şi Botoşani.

06 apr. 2020, 04:52
Măştile de protecţie, obligatorii în şase judeţe din România începând de LUNI 6 APRILIE. Alte două judeţe vor să adopte această măsură

UPDATE: Luni, autorităţile din Cluj şi Prahova vor propune, de asemenea, obligativitatea purtării măştilor de protecţie.

Comitetele pentru Situații de Urgență din județele Galați, Iași, Vaslui, Suceava și Maramureș au hotărât să fie obligatorie purtarea oricărei măști de protecție a gurii și nasului. Situaţiile obligatorii sunt legate de expunerea în spațiile publice, transportul în comun, magazine și farmacii.

Orban, despre purtarea măştilor. „Nu poţi să impui obligativitate atât timp cât nu există. Sunt în curs de aducere 2 mil. de măşti”

Raed Arafat a transmis un mesaj pe Facebook prin care îndeamnă toți românii să nu mai iasă din casă fără să își acopere gura și nasul, indiferent dacă există sau nu vreun simptom de coronavirus.

Tudor Ciuhodaru, europarlamentar, a făcut şi el apel la populație să poarte orice fel de mască.

Adrian Streinu-Cercel: „Vârful pandemiei, pe 15 mai”. Când vom ieşi din case

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că măştile chirurgicale trebuie să fie rezervate personalului medical, dar a deschis calea spre utilizarea extinsă a măştilor, chiar artizanale, de către marele public cu scopul de a limita propagarea noului coronavirus. Mutarea vine după ce multă vreme măștile au fost considerate utile doar pentru cei care au luat deja virusul, nu și pentru publicul extins.

Experții arată, însă, că în ciuda faptului că virusul nu plutește în aer pentru a fi absolut necesară mască, totuși multe persoane sunt purtători asimptomatici ai coronavirusului și pot transmite ușor mai departe în lipsa unei protecții minime precum masca sanitară.