Temperaturi de iarnă, lapoviţă şi ninsoare la munte. Meteorologii anunţă că ploile vor cuprinde toată ţara

A nins noaptea trecută în mai multe zone din România. La Bâlea Lac s-a depus primul strat de zăpadă din această toamnă, iar au împrăştiat material antiderapant pentru că șoseaua era extrem de alunecoasă. De asemenea, în ultimele ore a nins şi în alte zone din Moldova şi Bucovina. Meteorologii anunţă că aria ploilor va fi in extindere şi va cuprinde aproape toata tara, iar la munte, pe crestele inalte, precipitatiile vor fi sub formă de lapovită si ninsoare.

RomaniaTV.net
05 oct. 2019, 06:53
Temperaturi de iarnă, lapoviţă şi ninsoare la munte. Meteorologii anunţă că ploile vor cuprinde toată ţara

În weekend, temperaturile se vor situa în continuare sub cele normale din prima decadă a lunii octombrie.

La ora 10 se înregistrau temperaturi negative în mai multe zone: minus 2 grade la Bâlea Lac, unde s-a depus şi strat de zăpadă, minus 4 grade în Călimani şi tot minus 2 grade Celsius în Ceahlău şi Iezer. La Bucureşti la ora 10 se înregistrau 9 grade la Staţia Băneasa şi 10 la Filaret.

Sâmbătă, cerul va avea înnorări temporare. În prima parte a zilei, izolat va ploua slab în sud șă în sud-est, iar începând de seara aria ploilor va fi în extindere cuprinzând regiunile nordice, vestice și centrale. În nord-vest se pot cumula cantități de apă în jurul a 15 l/mp. În zona montană va ploua izolat pe timpul zilei, apoi pe arii extinse, iar la peste 1600 m altitudine precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la începutul intervalului pe litoral, iar noaptea local în vest șI sud-vest. 

Duminică va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a ţării şi local în rest. În zona montană, la altitudini de peste 1400 m, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță șI ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar ziua și în Oltenia, vestul Munteniei şi pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade. 

Şi săptămâna viitoare vremea va fi în continuare rece. Cerul va avea înnorări temporare și pe arii restrânse va ploua slab în regiunile nordice, estice și centrale. La munte, în special la altitudini mari, trecător, se vor semnala și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 șI 19 grade